Μετωπική Σαμαρά κατά ΣΥΡΙΖΑ: Δύο υπόσχονται, τίποτε δε θα δώσουν, δέκα θα πάρουν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μετωπική Σαμαρά κατά ΣΥΡΙΖΑ: Δύο υπόσχονται, τίποτε δε θα δώσουν, δέκα θα πάρουν

21:16 | 19/1/15
Μετωπική Σαμαρά κατά ΣΥΡΙΖΑ: Δύο υπόσχονται, τίποτε δε θα δώσουν, δέκα θα πάρουν

Σύγκριση των προγραμμάτων Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, με νέες καταγγελίες για φοροκαταιγίδα με στόχο μεσαία τάξη- μικρομεσαίους. Δήλωσε σίγουρος για πρωτιά της Ν.Δ και τόνισε ότι κάθε ψήφος μετράει

Με στόχο τις καθοριστικές ψήφους της μεσαίας τάξης και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες (άλλοτε προνομιακά εκλογικά ακροατήρια της κεντροδεξιάς και οπωσδήποτε κρίσιμα στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση) ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προέβη σε crash test των προγραμμάτων και υποσχέσεων Νέας Δημοκρατίας- ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στους παραγωγικούς φορείς.

“Να θυμάστε τη δύναμη της νοικοκυροσύνης. Όποιος τάζει από λεφτά που δεν έχει, θα τα πάρει πίσω. Δύο του υπόσχονται, τίποτε δε θα του δώσουν, δέκα θα του πάρουν. Αυτό ο λαός το έζησε με το λεφτά υπάρχουν το 2009”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς.

Αναφέρθηκε τόσο στην επικείμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, όσο και στις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για το χρέος για να αναδείξει την επικινδυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα για την οικονομία. Ταύτισε δε το ΣΥΡΙΖΑ με τον κρατισμό, ώστε να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους που τάσσονται υπέρ της ελεύθερης αγοράς και στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι την Κυριακή η επιλογή είναι ανάμεσα σε μία αναπτυξιακή πολιτική, που θα στηρίζεται στην ανταγωνιστικότητα του ιδιώτη Ελληνα και μία πολιτική, σύμφωνα με την οποία ένα κράτος, το οποίο δεν μπορεί να κάνει τον επιχειρηματία, θα σκορπά αυτά που δεν έχει και που για να τα βρει θα προβεί σε σκλήρη φορολόγηση ειδικά της μεσαίας τάξης.

Δήλωσε επίσης βέβαιος για την πρωτιά της Ν.Δ και τόνισε ότι κάθε ψήφος μετράει, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο αποσυσπείρωσης μπροστά στο ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι μόνο η Ν.Δ ως κορμός των ευρωπαϊκών δυνάμεων μπορεί να συγκροτήσει κυβέρνηση συμμαχιών.

Η Ν.Δ επικαλείται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει κρυφή φορολογική ατζέντα

Νωρίτερα το γραφείο τύπου της Ν.Δ, απαντούσε στην Κουμουνδούρου που αρνήθηκε ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται φόροι σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο, τα Λαχεία και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, επικαλούμενο ομιλία του κ.Τσίπρα στις 20 Μαϊου 2013 και σχετική αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ με print screen από την Αυγή.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την εξοντωτική φορολόγηση και το χέρι στις καταθέσεις που έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Ο κ. Τσίπρας παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό στις 20/5/2013 είχε μεταξύ άλλων εξαγγείλει:


  • Φόρο επί του συνόλου των συναλλαγών μέσω των πιστωτικών Ιδρυμάτων
  • Φόρο σε όλες τις Χρηματιστηριακές συναλλαγές
  • Έκτακτη φορολόγηση των κερδών όλων των επιχειρήσεων
  • Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών

Το πρόγραμμα αυτό του κ. Τσίπρα σημαίνει ότι:

μέσω του φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, θα μπαίνει χέρι σε μισθούς, συντάξεις, πιστωτικές κάρτες, αλλά και σε κάθε πράξη που γίνεται μέσω γκισέ ή ΑΤΜ. Επίσης, αυτός ο φόρος θα ενισχύσει τις συναλλαγές εκτός τραπεζικού συστήματος, δηλαδή τη διακίνηση μαύρου χρήματος και την αύξηση της φοροδιαφυγής.

Μέσω του φόρου σε όλες τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, θα χαθούν αμέσως κεφάλαια από την Ελλάδα, και ρευστότητα από τις επιχειρήσεις και την οικονομία

Μέσω της έκτακτης φορολόγησης των κερδών όλων των επιχειρήσεων, είναι βέβαιο ότι φύγουν πολλές επενδύσεις από την Ελλάδα και θα αποθαρρυνθούν άλλοι από το να έρθουν. Επίσης, είναι βέβαιο ότι αυτό το μέτρο θα προκαλέσει χιλιάδες απολύσεις.

Ο κ. Τσίπρας, αντί να υπόσχεται «λίστα γάμου» στους Έλληνες, καλό είναι να μιλήσει επιτέλους συγκεκριμένα και να αποκαλύψει πόσο θα φορολογήσει τις επιχειρήσεις, πόσα θα παίρνει από τις τραπεζικές συναλλαγές μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων και πόσο θα φορολογήσει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές.”

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών