Στον Πυροσβεστικό Σταθμό Πατρών ο Γ. Αγγελόπουλος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Στον Πυροσβεστικό Σταθμό Πατρών ο Γ. Αγγελόπουλος

20:28 | 19/1/15
Στον Πυροσβεστικό Σταθμό Πατρών ο Γ. Αγγελόπουλος

Τον Α΄ Πυροσβεστικό Σταθμό της Πάτρας, στην οδό Ναυαρίνου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Βουλευτής Γιώργος Αγγελόπουλος, στο πλαίσιο των επαφών του σε όλο το νομό

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Σταθμού, Γιάννη Πετρούτσο, με τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου Πενταετών Πυροσβεστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος & Ιονίων Νήσων, Χάρη Γεωργαντόπουλο, καθώς και με εργαζόμενους, και ενημερώθηκε για θέματα που απασχολούν την υπηρεσία και ιδίως για τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία και δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα προς την περιοχή των Μποζαϊτικων. Δεν μπορεί το τρίτο αστικό συγκρότημα της Ελλάδας, με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους, αλλά και χιλιάδες επισκέπτες σε περιόδους, όπως το Καρναβάλι και οι λοιπές τουριστικές περίοδοι, να εξυπηρετείται από έναν μόνο Πυροσβεστικό Σταθμό» ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις σε προσωπικό και τον πεπαλαιωμένο στόλο, ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε: «Ακόμα πιο επιτακτική είναι η άμεση ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Γνωρίζω καλά ως Αντιπεριφερειάρχης ότι οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής υπερβαίνουν τον εαυτό τους για να καλύψουν τα κενά και τις ελλείψεις που δεν καλύπτει η Πολιτεία. Δεν μπορεί με το πρόσχημα της δημοσιονομικής εξυγίανσης να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των Πυροσβεστών μας, η αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας και η ασφάλεια των πολιτών μας.».

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Αγγελόπουλος συζήτησε για το θέμα των πενταετών και εποχικών πυροσβεστών. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πρέπει επιτέλους να τελειώσει αυτή η 'ομηρία'. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου είχε προωθήσει τα θέματα των εργασιακών δικαιωμάτων και συνταξιοδότησης τους, αλλά δεν την άφησαν να ολοκληρώσει. Εμείς, στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου θέλουμε μια αξιοκρατική και μάχιμη Πυροσβεστική Υπηρεσία, που θα αποτελείται από ικανά στελέχη με ίσα εργασιακά δικαιώματα».


Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών