Ο Σουλτς απορεί με τον Σόιμπλε: Θέλουμε να δούμε τους Έλληνες γονατισμένους; | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ο Σουλτς απορεί με τον Σόιμπλε: Θέλουμε να δούμε τους Έλληνες γονατισμένους;

16:18 | 20/2/15
Ο Σουλτς απορεί με τον Σόιμπλε: Θέλουμε να δούμε τους Έλληνες γονατισμένους;

Για ιδεολογική μάχη αρχών τη στιγμή που απαιτούνται ρεαλιστικές λύσεις έκανε λόγο ο Μάρτιν Σουλτς - "Επίθεση" στον Σόιμπλε για το "όχι" στην ελληνική επιστολή που έχει "πολλή ουσία"

Την έκπληξή του για το βιαστικό και απότομο "όχι" του Σόιμπλε στο ελληνικό αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια συνομιλιών που είχε στη Βιέννη με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Ο κ. Σουλτς χαρακτήρισε ως ζήτημα σεβασμού το να δοθεί σε μια νέα κυβέρνηση μια ευκαιρία, επισημαίνοντας ότι η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης έχει "πολλή ουσία" και θα πρέπει να εξεταστεί.

"Θέλουμε να δούμε τους Έλληνες γονατισμένους;" διερωτήθηκε ο κ Σουλτς και προειδοποίησε για μια ιδεολογική μάχη αρχών τη στιγμή που, όπως είπε, απαιτούνται ρεαλιστικές λύσεις.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καγκελάριος ζήτησε για επανειλημμένη φορά, να υπάρξει κατανόηση για την Ελλάδα και να δοθεί η δυνατότητα στη νέα ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος, προειδοποιώντας συγχρόνως ότι μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα θα σήμαινε πως και οι άλλες χώρες του ευρώ θα έχαναν χρήματα.

Όπως επισήμανε ο καγκελάριος, οι Έλληνες έχουν κάνει ένα βήμα και τώρα εναπόκειται στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν μαζί τους ένα δεύτερο βήμα και αυτός είναι ο μοναδικός εποικοδομητικός δρόμος.

Κατά την άποψή του, η Ελλάδα πρέπει να προσεγγίσει την Ευρώπη και οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, ωστόσο είναι επιτακτικό να υπάρξει ανταπόκριση απέναντι στους Έλληνες λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη κατάστασή τους, καθώς, όπως πρόσθεσε, αποκλειστικά με λιτότητα μόνον δεν μπορεί να αναπτυχθεί η οικονομία.

Σύμφωνα με τον κ. Φάιμαν, το ερώτημα είναι αν η ΕΕ, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, θέλει τώρα να περάσει κάτι μόνον για να αποδείξει πως έχει δίκαιο ή κτίζοντας γέφυρες, όμως σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, πρέπει να εξεταστούν οι αλλαγές στο πρόγραμμα λιτότητας τις οποίες ζητά η Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών