Κουμουτσάκος: Μοιραίος πρωθυπουργός ο Τσίπρας - Δεν τον εμπιστευόμαστε | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κουμουτσάκος: Μοιραίος πρωθυπουργός ο Τσίπρας - Δεν τον εμπιστευόμαστε

13:47 | 25/2/16

Είμαστε δημιουργικά ευρωσκεπτικιστές είπε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ - Τι λέει η ΝΔ για το βέτο σε αποφάσεις της ΕΕ και έλευση ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΝΔ απαντώντας στη χτεσινή επίθεση του πρωθυπουργού προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «μοιραίο πρωθυπουργό» τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ επαναλάμβανε πολλές φορές τη φράση «δεν τον εμπιστευόμαστε».

«Η χώρα αγγίζει το σημείο μηδέν, το προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου, η οικονομία από το κακό στο χειρότερο, η διαπραγμάτευση κλινικά νεκρή και η εξαπατημένη, από τον κ. Τσίπρα, κοινωνία βράζει» είπε ο κ. Κουμουτσάκος επιβεβαιώνοντας παράλληλα το ρεπορτάζ του News247 για το τι διημείφθη στη χτεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μητσοτάκη. «Καμία διαβεβαίωση του κ. Τσίπρα δεν έχει αξία. Αξία έχουν μόνο οι πράξεις του και είναι απογοητευτικές» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Παράλληλα αντιτάσσοντας τις πρωτοβουλίες του κ. Μητσοτάκη για το προσφυγικό ο Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «διπλωματική πανωλεθρία» και «διπλωματική ήττα πρώτου μεγέθους», τις συνόδους βαλκανικών κρατών χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας, καυτηριάζοντας παράλληλα τη στάση της Ευρώπης για το προσφυγικό με τη φράση «οι σκληρές ατζέντες βάζουν την Ευρώπη σε μεγάλες περιπέτειες». Ταυτόχρονα ο κ. Κουμουτσάκος προσέθεσε ότι στη ΝΔ «είμαστε δημιουργικά ευρωσκεπτικιστές, κάνουμε κριτική για να διορθώσουμε την Ευρώπη και όχι για να τη διαλύσουμε όπως έκανε πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σε ότι αφορά τη θέση του πρωθυπουργού για προβολή βέτο σε αποφάσεις της ΕΕ για το προσφυγικό ο εκπρόσωπος της ΝΔ  τη χαρακτήρισε «επισφράγιση της αποτυχίας να πείσεις» και «απόδειξη μιας αποτυχημένης διαπραγμάτευσης» προσθέτοντας ωστόσο ότι η ΝΔ «θα ακολουθήσει το εθνικό συμφέρον αν η χώρα φτάσει σε μια τέτοια ανάγκη» επισημαίνοντας επιπροσθέτως τους φόβους της ΝΔ ότι «ο κ. Τσίπρας ακολουθεί αυτό που πέρσι ονόμασε “σκληρή διαπραγμάτευση”».

Σε ότι αφορά τον ερχομό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε τη θέση της ΝΔ «ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, βάζοντας πολλούς αστερίσκους για να μην τίθεται εν αμφιβόλω τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας». Ωστόσο η ΝΔ τονίζει ότι «οι διαβεβαιώσεις Καμμένου έχουν καταρρεύσει» ενώ σε ότι αφορά την τελευταία συμφωνία χτες τα ξημερώματα ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «μια δραματική συζήτηση που δεν έχει καμία σχέση με τα όσα αρχικώς ειπώθηκαν. Ζητάμε ενημέρωση από τον κ. Καμμένο για το τετρασέλιδο της συμφωνίας χτες με το ΝΑΤΟ. Οι διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες».

Σε ότι αφορά τη «λίστα Μπόργιανς» και την επίθεση της κυβέρνησης προς τη ΝΔ ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι είναι δευτερεύουσας σημασίας θέμα, κατηγορώντας ωστόσο τον κ. Τσίπρα ότι «κατέβηκε ένα ακόμα σκαλί στο ψεύδος» και για «παραποιημένη μετάφραση» της γερμανικής επιστολής, υπογραμμίζοντας ότι «η ΝΔ συνειδητά δεν μπαίνει στην αρένα της λάσπης και αυτό δεν είναι δείγμα αδυναμίας, αλλά δείγμα υπευθυνότητας».

Τέλος η ΝΔ επιμένει να κλείνει τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης και να προκρίνει τις εκλογές σε περίπτωση αδυναμίας της κυβέρνησης Τσίπρα να διατηρήσει την κοινοβουλευτικής της πλειοψηφία και μ’ αυτή τη θέση θα προσέλθει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αν τεθεί τέτοιο θέμα από τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών