Παπαγγελόπουλος: Πρώην υπουργός βρίσκεται πίσω από την Τσατάνη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Παπαγγελόπουλος: Πρώην υπουργός βρίσκεται πίσω από την Τσατάνη

12:59 | 14/4/16
papaggelopoylos-prwhn-ypoyrgos-vrisketai-pisw-apo-thn-tsatanh

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» είπε ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης και διερωτήθηκε πως διέρρευσε στο «Βήμα» η αναφορά της εισαγγελέως

Πίσω από την υπόθεση των καταγγελιών της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη περί παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη βρίσκεται «πρώην υπουργός» κατήγγειλε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Φωτογράφισε έτσι την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

«Μου μεταφέρεται ότι όλη αυτή την ιστορία την κινεί ένας προηγούμενος υπουργός γιατί υπήρχε μια άλλη καταγγελία και πρέπει να συσκοτιστούν τα πράγματα…» κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αφήνοντας σαφείς αιχμές για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προηγούμενων κυβερνήσεων. «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και καταλόγισε υποκρισία και «φτηνή αντιπολίτευση» στη ΝΔ. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η εισαγγελέας Τσατάνη έχει πέσει σε πληθώρα αντιφάσεων και υπενθύμισε ότι εκείνη ήταν που τον κάλεσε τηλεφωνικά για να συναντηθούν στο γραφείο του. «Η συνάντηση δεν έγινε με δική μου πρωτοβουλία. Μου ζήτησε να συναντηθούμε και στο γραφείο της» τόνισε και επανέλαβε ότι δεν συζήτησαν για την ουσία της υπόθεσης αλλά μόνο για την αρμοδιότητά της στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου. Διερωτήθηκε, μάλιστα, πως διέρρευσε στην εφημερίδα το «Βήμα» η αναφορά της εισαγγελέως. «Η κυρία Τσατάνη ήθελε πάση θυσία να τελειώσει την υπόθεση…» κατήγγειλε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

ΝΔ: Θέλουμε ονόματα και διευθύνσεις

Στις καταγγελίες του κ. Παπαγγελόπουλου αντέδρασε έντονα ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. «Ποιος είναι αυτός ο υπουργός; Θέλουμε ονόματα, διευθύνσεις και στοιχεία» είπε ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Εντωμεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του βουλευτή Γιάννη Γκιόλα, ζήτησε από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να διαβιβαστεί στη Βουλή ο φάκελος της υπόθεσης του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου που έθεσε στο αρχείο η Γεωργία Τσατάνη.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών