Αίγιο: Το τηλεφώνημα με την Επιθυμία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αίγιο: Το τηλεφώνημα με την Επιθυμία

10:39 | 16/6/16
aigio-to-thlefwnhma-me-thn-epithymia
Με μια κίνηση βαθύτατα συμβολική, τόσο για την τοπική Εκκλησία όσο και για την προστασία του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής από τους σεισμούς -όπως έγινε και πριν από 21 χρόνια με τα καταστροφικά «ρίχτερ»- ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος δίνει το δικό του ιδιαίτερο στίγμα, εξ αφορμής της θλιβερής επετείου, τότε που η πόλη θρήνησε νεκρούς και μετετράπη σε κομμάτια από μπετόν και σίδερα.

Με γραπτή του παρέμβαση, ο Ιεράρχης, απευθυνόμενος στους πολίτες και υπομιμνήσκοντάς τους την πονεμένη μέρα της 15ης Ιουνίου 1995, απαριθμεί μερικά -κατ' αυτόν- «θεϊκά σημεία», τα οποία συνέβησαν τότε και τα οποία πρέπει να παραμένουν ανεξίτηλα στη μνήμη.

Ο Μητροπολίτης υποστηρίζει ειδικότερα, πως πριν από τον σεισμό, «ευωδίαζε ο Σταυρός, τον οποίον χρησιμοποιούσε σε κάθε Θεία Λειτουργία και Ιερή Λιτανεία μ' ένα μικρό τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, δώρο του μακαριστού Πατριάρχου Ιεροσολύμων κυρού Βενέδικτου».

Οπως εξιστορεί, στις 28 Μαΐου 1995, συνέβη θαύμα, ευρισκόμενος στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Ελίκης, όταν ο εν λόγω Σταυρός τοποθετήθηκε στην Αγία Τράπεζα κι ένιωσε ξαφνικά ν' αναδύεται εξ αυτού μια λεπτή και άρρητη ευωδία, όμοια με εκείνη των ιερών λειψάνων των αγίων της Εκκλησίας, κάτι που ακολούθως διαπίστωσαν και συλλειτουργοί ιερείς. Τότε ήταν που αναρωτήθηκε «ποιο άραγε ήταν το μήνυμα του Θεού και τι θα μπορούσε να προμηνύει;».

Για να καταλήξει, πως τελικά «ήταν μια επιβεβαίωση, ότι ο Χριστός είχε σκεπάσει την πόλη και είχε αποτρέψει μια γενικότερη, μια ολική καταστροφή», επικαλούμενος και το δημοσίευμα της «Π» στις 18 Ιουνίου 1995, που αναφερόταν στη διάσωση του 8χρονου Ανδρέα Μπόγδανου, γράφοντας πως «αυτή είχε ποσοστό επιτυχίας ένα στο εκατομμύριο σύμφωνα, με τους διασώστες» και ότι «ο πατέρας του, Χάρης, πήγε στην εκκλησία της Παναγίας Τρυπητής, άναψε κερί και αγκάλιασε την εικόνα επί 10 λεπτά».

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Την Κυριακή μετά τον σεισμό, ενώ ο μητροπολίτης βρισκόταν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, σε δύο σκηνές των Υπηρεσιών Διάσωσης, σε σύσκεψη τοπικών αρχών, έγινε ένα ξαφνικό τηλεφώνημα -από αριθμό που δεν ήταν καταχωρημένος- και ήταν μια άγνωστη γυναικεία φωνή, η οποία είπε: «Σας τηλεφωνώ από Θεσσαλονίκη. Σας έσωσε ο Σταυρός. Να το πείτε στο Αίγιο και να κατασκευάσετε έναν πελώριο Σταυρό, κάπου πολύ ψηλά, για να τον προσκυνούν!».

ΙΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ

Ο Αμβρόσιος καλεί πλέον σε υλοποίηση αυτής της θεϊκής επιθυμίας κι έχοντας την τοποθεσία που δώρισε ο Ανδρέας Αγγελόπουλος, 300τ.μ , ψηλά σε κορυφή του Σελινούντα Αγίου, αλλά και σχέδια του πολιτικού μηχανικού Δημήτρη Χατζησοφιανού, καλεί σε εκστρατεία συγκέντρωσης του ποσού των 36.500 ευρώ, που απαιτείται. Θα είναι σιδερένιος με ύψος 18 μέτρων και το βράδυ θα φωτίζεται, ορατός απ' όλο σχεδόν το Αίγιο. Καλούνται όσοι θέλουν να συμβάλουν, να καταθέσουν ποσόν στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με αριθμό λογαριασμού: 5513-020-857-311 και ΙΒΑΝ: GR7101725130005513020857311.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών