Παπανδρέου: Έβαλα πλάτη για τη χώρα μου. Πώς θα γυρίσω στο ΠΑΣΟΚ (βιντεο) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Παπανδρέου: Έβαλα πλάτη για τη χώρα μου. Πώς θα γυρίσω στο ΠΑΣΟΚ (βιντεο)

19:29 | 9/6/16

Καρφιά εναντίον Βενιζέλου και "άνοιγμα" για συνεργασίες από τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ. Τόνισε πως δεν επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ εκτός αν αλλάξουν πολλά δεδομένα

Ανοιχτό άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια σωστή προγραμματική βάση.

Σε συνέντευξή του στην ΕΤ3, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ επισήμανε ότι δεν τον ενδιαφέρει απλώς η εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα. "Ο κ. Τσίπρας έφτιαξε καριέρα χτυπώντας το Μνημόνιο χωρίς να έχει πρόγραμμα. Εμείς είχαμε πρόγραμμα".

Ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ "θα έπρεπε να έχει ένα πρόγραμμα μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών". "Ήρθαμε για να αλλάξουμε τη χώρα αλλά δεν προλάβαμε", τόνισε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και συμπλήρωσε πως ο ίδιος είχε πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μέσα από τη "σύγκρουση με τα συμφέροντα".

Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε την πρότασή του για εθνική συνεννόηση και ζήτησε "να φύγουμε από τις μικροφιλοδοξίες και να δούμε ότι σε αυτή τη χώρα όλοι θα βουλιάξουμε". "Πρέπει να παραμερίσουμε τις στενές κομματικές και προσωπικές φιλοδοξίες και να βάλουμε πλάτη για την Ελλάδα. Εγώ έβαλα πλάτη και έφυγα από πρωθυπουργός για να μη χαθεί το πρόγραμμα".


Σε ερώτηση σχετικά με το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς και αν υπάρχουν προσωπικά προβλήματα και γι αυτό δεν συμφωνούν με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε:

"Εγώ δεν θα το βάλω σε προσωπική βάση. Μπορεί να υπάρχουν προσωπικά προβλήματα αλλά εγώ δεν κρατάω πικρίες με κανέναν. Αυτό που χρειάζεται είναι να δούμε: Μπορούμε πάνω σε ένα πρόγραμμα; Δεν είναι θέμα το όνομα ή το ποιος είναι ο άλλος. Μπορεί να υπάρξει ένα πρόγραμμα που θα συμφωνήσουμε γενικότερα, πολιτικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας;".

Για το ΠΑΣΟΚ

"Αν ήθελα να ήμουν στη Βουλή θα έμπαινα στο Επικρατείας. Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε για μένα όπως ήταν. Αν μεταμορφωθεί μπορεί να γυρίσω".


Ανατρέχοντας δε στο πρόσφατο πολιτικό παρελθόν της χώρας, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι "ο κ. Βενιζέλος δεν τίμησε αυτό που του ανέθεσα-θα μπορούσε να έχει στηρίξει σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή. Το δημοψήφισμα έπρεπε να είχε γίνει".

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ περιόδευσε το πρωί στις Σέρρες όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη. Επισκέφθηκε επίσης, το Εργατικό Κέντρο και δήλωσε πως "η χώρα χρειάζεται σχέδιο, τόλμη και αποφασιστικότητα, χρειάζεται συνεννόηση των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων".

Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόταν από τους πρώην Υπουργούς κ.κ Χάρη Καστανίδη και Γιώργο Πεταλωτή.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών