Το ΠΑΣΟΚ απαντά στο Ποτάμι: Παραβιάζετε ανοιχτές θύρες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στο Ποτάμι: Παραβιάζετε ανοιχτές θύρες

16:13 | 23/1/17
to-pasok-apanta-sto-potami-paraviazete-anoixtes-thures

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση απαντά στα καρφιά του Θεοδωράκη περί εκλογής αρχηγού α λα γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα, υπενθυμίζοντας ότι πρώτη η Γεννηματά είχε ζητήσει εκλογή από την κοινωνία

Το ΠΑΣΟΚ σηκώνει το γάντι που πετά εκ νέου το Ποτάμι σχετικά με την ατυχή έκβαση του διαλόγου για τον περίφημο τρίτο πόλο.

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση η Δημοκρατική Συμπαράταξη απάντησε στα καρφιά του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη περί ανάδειξης ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα από την κοινωνία και όχι από συνέδρια, υπενθυμίζοντας ότι πρώτη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε ζητήσει εκλογή από την κοινωνία.

"Υπενθυμίζουμε προς όλους όσους συζητούν τον τρόπο εκλογής Επικεφαλής του φορέα της Κεντροαριστεράς ότι παραβιάζουν ανοιχτές θύρες. Η πρόταση της Φώφης Γεννηματά ένα χρόνο πριν ήταν σαφής: Εκλογή Επικεφαλής από την κοινωνία με ανοιχτές, δημοκρατικές, διαφανείς διαδικασίες. Τόσο απλά!", ανέφερε ειδικότερα η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε σχολιάσει με νόημα μέσω twitter: "Στην Γαλλία οι σοσιαλιστές δεν φοβούνται τις κάλπες. Η ηγεσία βγαίνει από την κοινωνία & όχι από συνέδρια & παζάρια κομματικών μηχανισμών."

Ο τρόπος ανάδειξης της νέας ηγεσίας ενός ενιαίου φορέα, αλλά και η αυτοδιάλυση ή διατήρηση της αυτονομίας των σχημάτων που θα συμμετείχαν σε αυτόν, ήταν δύο από τις αφορμές του ναυαγίου του διαλόγου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη προχωρά στο συνέδριο της, πιθανότατα το Μάρτιο, έχοντας καλωσορίσει πίσω το Γιώργο Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι καλούν ο ένας τον άλλο σε συνεργασία, επιχειρώντας στην πραγματικότητα να επιρρίψει ο ένας στον άλλο την ευθύνη για ένα ναυάγιο προ πολλού συντελεσμένο.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών