08:47 | 23/1/17
Η εσωκομματική δραστηριότητα του αντιπρόεδρου της ΝΔ δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους μητσοτακικούς, καθώς ο Γεωργιάδης φέρεται να επιχειρεί να φτιάξει δική του ομάδα υποψήφιων βουλευτών
Κατά πολλούς στη ΝΔ οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη ανά την περιφέρεια δεν έχουν μόνο το χαρακτήρα προβολής των προτάσεων της ΝΔ προς τους πολίτες αλλά και τη γνώση από πρώτο χέρι του ανθρώπινου δυναμικού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επίπεδο νομών και μεγάλων πόλεων.Ο λόγος είναι απλός και συνίσταται στις διαδικασίες ανανέωσης της ΝΔ που όπως έχει προαναγγείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αντανακλάται στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα.
«Καινοτομίες» όπως το Μητρώο ανάδειξης στελεχών δεν σημαίνει όμως ότι έχουν εκλείψει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάγιες πρακτικές που ακολουθούνταν διαχρονικά και έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ομάδων και ομαδοποιήσεων από άλλα ηγετικά στελέχη, ειδικότερα δε όσων ήθελαν να λειτουργούν και ως διακριτικοί πόλοι συσπείρωσης μέσα στο πλαίσιο της γαλάζιας παράταξης ή είχαν ηγετικές βλέψεις, ή ήθελαν να λειτουργούν ως εσωκομματική αντιπολίτευση.
Βεβαίως ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας ένα και πλέον χρόνο στην ηγεσία της ΝΔ και έχοντας ως όπλο του τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν πλήρη αντιστροφή του πολιτικού κλίματος υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει προβλήματα εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ούτε και αμφισβητείται ο ρόλος του στην προεδρία από κανέναν εντός της ΝΔ.
Παρόλα αυτά δεν λείπουν προβληματισμοί ή καχυποψία μεταξύ των στελεχών της ΝΔ που έχουν να κάνουν με τους εσωτερικούς συσχετισμούς στο πλαίσιο της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Ένα πρόσωπο μάλιστα που κατά καιρούς έχει μπει στο στόχαστρο και υπό στενή παρακολούθηση από πολλούς είναι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, του οποίου την δραστηριότητα μάλιστα την παρατηρούν με προσοχή στο μητσοτακικό στρατόπεδο και τη θεωρούν και εξαιρετικά αυξημένη σε σημείο που προβληματίζονται για ανάπτυξη από πλευράς του «προσωπικών στρατηγικών». Μάλιστα πληροφορίες θέλουν τον κ. Γεωργιάδη να έχει στον ορίζοντά του την προώθηση δικών του υποψηφίων βουλευτών σε ορισμένους νομούς.
H περίπτωση του κ. Γεωργιάδη μπορεί να μην είναι η μοναδική, ωστόσο αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς όπως διαφαίνεται η σχέση Μητσοτάκη-Γεωργιάδη θα καθορίσει εν πολλοίς και το ποιος σε ηγετικό επίπεδο θα εκφράσει τη δεξιά πτέρυγα και ορισμένοι μάλιστα εκτιμούν ότι θα μπορούσε να υπάρξει και εσωκομματική ανατροπή που θα βοηθήσει το Μάκη Βορίδη να επιτελέσει αυτό το ρόλο αντί του κ. Γεωργιάδη σήμερα. Ήδη, πληροφορίες θέλουν τον κ. Βορίδη να μην είναι διατεθειμένος να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και επιδιώκει να ανακτήσει έδαφος. Ορισμένοι μάλιστα διαβλέπουν ότι έχει βλέψεις να γίνει συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη στις κλειστές συσκέψεις των στελεχών και των τομεαρχών της ΝΔ.
Έτσι κι αλλιώς αρκετοί ερμήνευσαν ως υποβάθμιση του κ. Γεωργιάδη την παράλληλη χρέωσή του ως αντιπροέδρου, του τομεάρχη άμυνας ενώ όπως εξέλαβαν οι περισσότεροι τον γαλάζιο «ανασχηματισμό» θα μπορούσε να ειπωθεί ότι ο κ. Βορίδης ανέλαβε man to man τον πρώτο τη τάξει υπουργό της κυβέρνησης.
Οι σχέσεις των δύο πρώην υπουργών του κ. Σαμαρά φαίνεται πως παραμένει δυναμική και σε κίνηση καθώς είχε περάσει από χίλια κύματα κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, όταν ο κ. Γεωργιάδης πρόλαβε τον κ. Βορίδη και έθεσε υποψηφιότητα βοηθώντας τα μέγιστα στη συνέχεια τον κ. Μητσοτάκη να αναδειχτεί πρόεδρος της ΝΔ και εξωθώντας ουσιαστικά τον κ. Βορίδη στο στρατόπεδο Τζιτζικώστα.
Θοδωρής Λαπαναΐτης
Σχετικές ετικέτες:Άδωνις ΓεωργιάδηςΜάκης ΒορίδηςΝΔΠολιτική
Σχετικά άρθρα