23:29 | 13/7/17
Επεισοδιακή η συνεδρίαση που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ
Δεν τελείωσε ποτέ η έτσι κι αλλιώς επεισοδιακή 15η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων,που είχε ως μοναδικό θέμα να προχωρήσει η διαδικασία για την παραχώρηση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτη.
Μετά από σχεδόν 7 ώρες αντεγκλήσεων, εντάσεων, φωνών αλλά και συμφωνιών, λίγο πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας, εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συμβασιούχοι του Δήμου, προχώρησαν σε κατάληψη της αίθουσας προκειμένου να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μια διαδικασία που παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν οι εργαζόμενοι, οδηγούνταν σε μια οριακή πλειοψηφία 21-19 υπέρ της ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιωτική εταιρία
Από την πλειοψηφία του Δήμου υπήρξαν τελικά τέσσερις διαρροές, εκ των οποίων η μία οριστική, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Κερπινιώτης ανεξαρτητοποιήθηκε αρνούμενος να ψηφίσει για την απόλυση των 47 συμβασιούχων και την ανάθεση των σκουπιδιών σε ιδιώτη. Παρόμοια στάση τήρησε και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Μώρης, ενώ απουσίαζε ο Δημήτρης Τσακμάκης. Ένα απρόσμενο περιστατικό αδιαθεσίας ανάγκασε σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση και τον συνάδελφο τους Βασίλη Νταφλούκα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας.
Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής από τις 15 Ιουλίου 2017 που ολοκληρώνεται το 24μηνο των συμβασιούχων στην καθαριότητα ο Δήμος δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες αποκομιδής των σκουπιδιών και με κατεπείγουσα πρόσκληση ζητούσε την αποδοχή της αναδοχής της εργασίας σε ιδιωτική εταιρία για το συγκεκριμένο έργο. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη η νομιμότητα επιβάλει τον τερματισμό των συμβάσεων που η δικαστική εξουσία έχει θέσει ως αντισυνταγματικές, ενώ επανέλαβε ότι ο ίδιος έχει ζητήσει από τον περασμένο Ιανουάριο μόνιμες θέσεις εργασίας ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Απέναντι του στάθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητώντας να ανανεωθούν για ένα 8μηνο οι συμβάσεις με το νόμο Σκουρλέτη και να υπάρχει η ευθύνη στην πλευρά της κυβέρνησης να εφαρμόσει το δικό της νόμο οφείλοντας να προχωρήσει σε διαδικασία ΑΣΕΠ έως τα τέλη του Μαρτίου του 2018. Η συγκεκριμένη πίεση είχε ως αποτέλεσμα να φύγει από την εισήγηση η έκφραση "ΑΠΑΞ ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ" σχετικά με τις αναθέσεις σε ιδιώτη αλλά και ο περιορισμός του έργου σε ένα χρόνο αντί για δύο.
Πρέπει να σημειώσουμε τέλος ότι πολλές φορές η συζήτηση ξέφυγε από τα όρια με τον Πρόεδρο του ΔΣ να αναγκάζεται να διακόψει δύο φορές τη συνεδρίαση. Τελικά η τρίτη ήταν και η φαρμακερή αφού η συνεδρίαση διεκόπη οριστικά και θα επαναληφθεί σε χρόνο που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.
πηγή
Σχετικές ετικέτες:Ελλάδακατάληψησυμβασιούχοι
Σχετικά άρθρα