21:55 | 13/7/17
"Μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, το οικονομικό περιβάλλον αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά", τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς
Απόλυτα αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας από την κρίση εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρ. Μεγάλου, κατά το γεύμα εργασίας που διοργάνωσε το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Μεγάλου, η Τράπεζα Πειραιώς είναι σε θέση να συμβάλει ενεργά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης.
«Μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, το οικονομικό περιβάλλον αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά, επιτρέποντας στη χώρα να γυρίσει σελίδα και όλοι να εστιάσουμε στο πραγματικό ζητούμενο που είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη. Είμαι απόλυτα αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας από την πολυετή ύφεση» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «αυτό προϋποθέτει συστράτευση όλων των υγιών παραγωγικών, επιχειρηματικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας για την αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου, με άξονες την εξωστρέφεια, την προσέλκυση επενδύσεων, την ισχυρή ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και την προσθήκη αξίας», τόνισε ο κ. Μεγάλου.
Στο γεύμα, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου στην Αθηναϊκή Λέσχη, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου.
Ο Βρετανός Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. AlexanderTurner καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους με μια εύστοχη αναφορά στη σημασία που έχουν η εκπαίδευση αλλά και η κοινή λογική στην προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας από την παρατεταμένη ύφεση.
Στο σύντομο χαιρετισμό της , η Ελληνίδα Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κα. Άννα Καλλιάνη, αφού επεσήμανε την ισχύ και διαχρονικότητα των ελληνοβρετανικών σχέσεων, τόνισε τον στόχο του Επιμελητηρίου στην ενδυνάμωση των επιχειρηματικών, εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων Ελλάδας-Βρετανίας. Παράλληλα, επισήμανε ότι βασικοί πυλώνες των διμερών σχέσεων των δύο χωρών αποτελούν τομείς όπως χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και ασφάλειες, η ναυτιλία, ο τουρισμός, η τεχνολογία, οι εξαγωγές και η εκπαίδευση.
Αναφερόμενος στις ελληνοβρετανικές σχέσεις , ο κ. Μεγάλου επεσήμανε ότι οι δεσμοί Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας έχουν μακρά ιστορία και ιδιαίτερη σημασία και πως είναι προς όφελος και των δύο χωρών, οι μεταξύ τους πολυεπίπεδοι δεσμοί να διατηρηθούν και να ενισχυθούν. «Η νέα συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και τη Μεγάλη Βρετανία πρέπει να στηρίζεται στη συνεργασία και τις κοινές αξίες των ευρωπαϊκών λαών και να διαφυλάσσει την ελεύθερη αγορά, τα συμφέροντα και τα κοινά όνειρα των Ευρωπαίων πολιτών. Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να διασφαλίζει ότι οι επιχειρηματικές σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία όχι μόνο θα συνεχίζουν να είναι αμοιβαία επωφελείς, αλλά ταυτόχρονα θα ενδυναμώσουν τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών για να αντεπεξέλθουν από κοινού στις δύσκολες προκλήσεις των καιρών μας» τόνισε.
πηγή
Σχετικές ετικέτες:ελληνικές τράπεζεςΟικονομίατράπεζα Πειραιώςτράπεζες
Σχετικά άρθρα