Αναπτυξιακό 'τρίπτυχο' ενόψει ΔΕΘ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αναπτυξιακό 'τρίπτυχο' ενόψει ΔΕΘ

09:32 | 30/8/17

Ένα τρίπτυχο που θα παραπέμπει στην ανάπτυξη και στον "οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση" που θα ξεδιπλώσει στη ΔΕΘ εφαρμόζει ήδη ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που η επιχείρηση επικοινωνιακής αντεπίθεσης έχει ήδη αρχίσει

Η στροφή στην πραγματική οικονομία, η  υγιής επιχειρηματικότητα, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων είναι οι τρεις άξονες επί των οποίων κινείται ήδη η κυβερνητική αφήγηση, ενόσω το Μαξίμου επιχειρεί να στρώσει επικοινωνιακά το έδαφος για την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Την προβολή του αναπτυξιακού “τρίπτυχου” της κυβέρνησης έχει αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σχεδιάζοντας καθημερινές εμφανίσεις ως τις 7 Σεπτεμβρίου, οπότε και η επικοινωνιακή.. καταιγίδα του Μαξίμου θα κορυφωθεί με την παρουσία του γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα. Όπως προαναφέρθηκε, το μήνυμα που προσπαθεί να στείλει το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της ΔΕΘ προβλέπει την στροφή στην πραγματική οικονομία και την τόνωσή της, την ενθάρρυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας, αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων.

Από τον "Παπαστράτο" στον Μακρόν

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά θεωρούν στην κυβέρνηση ότι συγκεντρώνει η επένδυση της εταιρείας Philip Morris στο εργοστάσιο της “Παπαστράτος”, εξ ου και ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να το επισκεφθεί χθες το πρωί. Ο πρωθυπουργός εξήρε την επενδυτική τακτική της εταιρείας, βρέθηκε εν μέσω ικανοποιημένων και κάθε άλλο παρά επισφαλών εργαζομένων, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση της εν λόγω επένδυσης, ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ που “ανοίγει” ήδη περί τις 300 θέσεις εργασίας. Στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στα συναρμόδια “παραγωγικά” υπουργεία εκτιμούν ότι υπάρχουν κι άλλες τέτοιες επενδύσεις, που να είναι “συμβατές” με μία αριστερή κυβέρνηση, αλλά και με το κοινωνικό πρόσημο που θέλει να προσδώσει το Μαξίμου στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Τέτοιου τύπου επενδύσεις αναμένεται να ανακοινωθούν παρόντος του γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, λίστα με αντιστοίχως “συμβατούς” προς μία αριστερή κυβέρνηση εργοδότες που έχουν ήδη επενδύσει στη χώρα έχει μεταβιβάσει στο Μέγαρο Μαξίμου το υπουργείο Οικονομίας.

Κοινωνικό πρόσημο

Άλλωστε, όπως λένε αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, το συνολικό “αφήγημα” του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ θα είναι επικεντρωμένο στις “κοινωνικές τάξεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ”, κατά πώς διαβεβαιώνει καθημερινός πρωθυπουργικός συνομιλητής. Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, η κυβέρνηση κατέθεσε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την προστασία των απλήρωτων εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία, που περιέχει αρκετές “φιλεργατικές” ρυθμίσεις και επιχειρεί να θεραπεύσει την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στην αγορά.

Άλλωστε, προς τούτο διαβεβαίωσε και χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο εργοστάσιο του “Παπαστράτου”, προσπαθώντας να πιάσει το νήμα της επαφής με κοινωνικές τάξεις που έχει πληγώσει η κυβερνητική πολιτική. “Θέλουμε το νέο παραγωγικό μοντέλο να έχει νέες θέσεις εργασίας, σταθερές θέσεις με μισθό αντάξιο της εργασίας", είχε υπογραμμίσει χθες ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας πως “δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με μια προοπτική επισφαλούς εργασίας, με την προοπτική ανεργίας όπως αυτή των τελευταίων 5 χρόνων, με μια προοπτική μιζέριας που θέλει τον εργαζόμενο επισφαλώς εργαζόμενο και των επιχειρηματία να μην έχει υγιή σχέση μαζί του". “Θα επαναφέρουμε την εργασία θα κερδίσουμε την απασχόληση και θα φτιάξουμε ένα υγιές περιβάλλον επιχειρηματικότητας”, κατέληξε, διαμηνύοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η δική του κυβέρνηση δε θα μιλά για “επενδύσεις” και “επιχειρηματικότητα”... γενικώς και αορίστως, αλλά ειδικώς και, κυρίως, ταξικώς.

Γιώργος Μελιγγώνης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών