Αναβλήθηκε η έφεση για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 4χρονης στην Κρήτη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αναβλήθηκε η έφεση για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 4χρονης στην Κρήτη

14:14 | 1/2/18

Ο κατηγορούμενος είχε πρωτόδικα κριθεί ένοχος και καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών

Αναβλήθηκε αορίστως η εκδίκαση της έφεσης του 71χρονου σήμερα κατηγορουμένου Χανιώτη για σεξουαλική κακοποίηση ενός 4χρονου τότε κοριτσιού, το 2007, σε χωριό του Πλατανιά.

Ενώ η δίκη ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων με την εξέταση της μητέρας του κοριτσιού, η παρουσία στη σύνθεση του δικαστηρίου μιας δικαστού η οποία συμμετείχε και στην εκδίκαση της υπόθεσης πρωτόδικα από το ΜΟΔ Ρεθύμνης, οδήγησε στην αναβολή της επ' αόριστον.

Αν η δίκη συνεχιζόταν σήμερα με την παρουσία στην έδρα της μιας δικαστού που είχε συμμετάσχει στη σύνθεση του δικαστηρίου και πρωτόδικα, τότε η όποια απόφαση του δικαστηρίου θα μπορούσε να κριθεί αναιρετέα. Έτσι αποφασίστηκε η αντικατάσταση της εν λόγω δικαστού και η αναβολή της δίκης αορίστως. Ο κατηγορούμενος και καταδικασθείς πρωτοδίκως σε 10 χρόνια κάθειρξης θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι να οριστεί νέα δικάσιμος για την έφεσή του.

Σήμερα και μέχρι να ληφθεί η απόφαση αναβολής, εξετάστηκε η μητέρα του τότε 5χρονου κοριτσιού, η οποία ανέφερε πως στις 4/11/07 ο κατηγορούμενος,  παρέσυρε την τότε 5χρονη εγγονής του πρώτου του εξαδέλφου στην αποθήκη του σπιτιού του και την κακοποίησε σεξουαλικά, εκμεταλλευόμενος την οικειότητα που είχε αναπτύξει το παιδί με την κατηγορούμενο και την οικογένειά του.

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος. Περίπου 20 μάρτυρες θα εξεταστούν στη νέα δικάσιμο, 7 εκ των οποίων είναι της υπεράσπισης.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών