Γολγοθάς 5,6 δισ. μέχρι τις 20 Μαΐου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Γολγοθάς 5,6 δισ. μέχρι τις 20 Μαΐου

19:54 | 30/4/13

Το δρόμο προς τα ελληνικά δημόσια ταμεία πήραν τα 2,8 δισ. ευρώ της δόσης του Μαρτίου, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε χθες στις Βρυξέλλες το Euro Working Group, καθώς η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή από τη Βουλή σήμανε την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, που ήταν οι αλλαγές στο Δημόσιο και η μείωση στις τιμές των φαρμάκων.

Επόμενη στάση πλέον είναι το Eurogoup της 13ης Μαΐου, όπου και θα συζητηθεί η εκταμίευση της δόσης των 6 δισ. ευρώ (4,2 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. και 1,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup έγινε συγκεκριμένη αναφορά για τη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβάλει η Ελλάδα, όπως και για την αλλαγή του κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών μετά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας παράλληλα την πρόοδο στον τομέα της δημοσιονομικής διαχείρισης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εκτίμηση των εταίρων μας είναι ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης θωράκισαν την ελληνική οικονομία απέναντι στις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να προκληθούν από την κρίση της Κύπρου.

Πάντως, δεν έλειψαν και οι αρνητικές κρίσεις για την πορεία των μεταρρυθμίσεων, με ορισμένους εταίρους μας να μιλούν για καθυστερήσεις, κυρίως στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου.

Το υπουργείο Οικονομικών στρέφει πλέον όλη την προσοχή του στο Eurogroup της 13ης Μαΐου, ώστε με την εκταμίευση του ευρωπαϊκού μεριδίου ύψους 4,2 δισ. ευρώ να αποπληρώσει τα ομόλογα ύψους 5,6 δισ. ευρώ που λήγουν στις 20 Μαΐου και έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Euro Working Group, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνος Τσακλόγλου.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών