Στην Αντιτρομοκρατική 6 ύποπτοι για τις ληστείες σε Βελβεντό και Φιλώτα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στην Αντιτρομοκρατική 6 ύποπτοι για τις ληστείες σε Βελβεντό και Φιλώτα

19:50 | 30/4/13

Εξι άτομα, τα οποία φέρονται ως ύποπτα για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, προσήχθησαν σήμερα στη Διεύθυνση Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και εξετάζονται.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι προσαγωγές έγιναν από μπυραρία στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και οι τέσσερις εξ αυτών, κατηγορούνται για συμμετοχή στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και το Φιλώτα Φλώρινας.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των προσαχθέντων είναι και τουλάχιστον μία κοπέλα.
Tα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εντόπισαν τους προσαχθέντες παρακολουθώντας άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και παρακολουθώντας τις τηλεφωνικές τους επαφές.
Οι προσαχθέντες εξετάζονται, επίσης, και για τυχόν συμμετοχή στην βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Μall, στο Μαρούσι.

Μεταξύ των προσαχθέντων φέρεται ότι είναι και δύο άτομα, που σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, είχαν κατηγορηθεί «για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού, την 28-11-2012 στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους».

Φοίβος Χαρίσης - Πούλος

Η ανακοίνωση αφορούσε τους Φοίβο Χαρίση - Πούλο, 23 χρόνων, γιο συνδικαλιστή, και Ανάργυρο Ντάλιο, 24 χρόνων, γιο απόστρατου αξιωματικού.

Τα στοιχεία τους, όπως είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ «κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών» και « σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν την 15-02-2013 από τον Ειδικό Ανακριτή, δύο εντάλματα σύλληψης».

Ανάργυρος Ντάλιος

Για τη ληστεία στο Βελβεντό έχουν συλληφθεί και έχουν οδηγηθεί στη φυλακή και άλλα άτομα, τα οποία, παράλληλα, κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, εκτιμούν ότι οι προσαχθέντες διέμεναν, έως τις αρχές του έτους, σε διαμέρισμα που είχε εντοπιστεί στα Τουρκοβούνια.


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών