Η Α. Διαμαντοπούλου περί υποτίμησης του ευρώ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Η Α. Διαμαντοπούλου περί υποτίμησης του ευρώ

14:03 | 14/2/14
Σε ανάρτηση στο λογαριασμό που διατηρεί στο facebook η επικεφαλής του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη αναφέρθηκε στην ανάγκη υποτίμησης του ευρώ...


Συγκεκριμένα αναφέρει:

Τον Μάιο του 2013 ένα από τα βασικά σημεία της συνέντευξής μου στη ΝΕΤ, ήταν η ανάγκη να τεθεί στο ευρωπαϊκό τραπέζι η ανάγκη υποτίμησης του ευρώ…..αυτό που βγήκε από αυτή τη συνέντευξη ήταν ότι θα κάνω κόμμα.

Η πρόταση για την υποτίμηση του ευρώ που είναι πολύ ουσιαστική για τις επιχειρήσεις, για τις εξαγωγές και εν τέλει για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης ή δεν σχολιάστηκε ή αντιμετωπίστηκε εξαιρετικά αρνητικά. Σήμερα βλέπουμε και στη ελληνική επικαιρότητα τον υπουργό βιομηχανίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ, να μιλά για την ανάγκη υποτίμησης του ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα: «Ως υπουργός Βιομηχανίας, θεωρώ ότι το ευρώ (. . .) είναι υπερτιμημένο και αυτό έχει καταστεί προβληματικό για όλες τις επιχειρήσεις μας. Ανάμεσα στο 2012 και στο 2013, η ισοτιμία του αυξήθηκε πάνω από 10% έναντι του δολαρίου και πάνω από 40% έναντι του γεν», είπε ο Μοντεμπούρ στην Echos.

«Έχουμε την ζώνη όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη ύφεση παγκοσμίως και το νόμισμα που έχει ανατιμηθεί περισσότερο παγκοσμίως. Η κατάσταση αυτή είναι αλλόκοτη», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Πρέπει να αρχίσουμε (να δίνουμε) μια πολιτική μάχη για να πέσει το ευρώ. Το ευρώ θα όφειλε να βρίσκεται στην υπηρεσία της οικονομίας μας και της βιομηχανίας μας. Δεν πρόκειται για την υποτίμησή του, αλλά για την επάνοδό του σε ένα λογικό και ανεκτό επίπεδο», εξήγησε ο Μοντεμπούρ.

«Εάν σημειωνόταν μια υποτίμησή του κατά 10%, αυτό θα μας επέτρεπε να αυξήσουμε το επίπεδο της ανάπτυξής μας στο 1,2%. Αυτό θα δημιουργούσε 150.000 θέσεις απασχόλησης, θα βελτίωνε το εμπορικό μας ισοζύγιο και θα μείωνε το δημόσιο έλλειμμά μας κατά 12 δισεκατομμύρια», συνέχισε ο Μοντεμπούρ.

Επαναφέρω αυτή τη σκέψη γιατί θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό η Ελλάδα ιδιαίτερα με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας, να θέσει και άλλα ζητήματα και άλλες ιδέες πέρα από μια πολιτική που είναι πια σαφές ότι από μόνη της δεν δίνει διέξοδο.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών