«Σιωπηρά» κατέθεσε για το σκάνδαλο διαφθοράς ο γιος του Ερντογάν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Σιωπηρά» κατέθεσε για το σκάνδαλο διαφθοράς ο γιος του Ερντογάν

23:15 | 14/2/14
Ενώπιον των εισαγγελέων που διερευνούν την πολύκροτη υπόθεση κυβερνητικής διαφθοράς στην Τουρκία κατέθεσε ο γιος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδουν το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Hürriyet.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ο Μπιλάλ κατέθεσε, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στις 5 Φεβρουαρίου.


Ο δικηγόρος του γιου Ερντογάν επιβεβαίωσε πως ο πελάτης του κατέθεσε ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών, τονίζοντας πως ο Μπιλάλ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

«Οι κατηγορίες κατά του πελάτη μου αποτελούνται εξολοκλήρου από γενικούς ισχυρισμούς και ερμηνείες», σημείωσε ο δικηγόρος Αχμέτ Οζέλ.

«Είναι προφανές πως ο [Μπιλάλ] Ερντογάν είναι στόχος αυτών των αβάσιμων κατηγοριών λόγω του ότι είναι δημόσιο πρόσωπο, προκειμένου να εξαπολυθεί μία εκστρατεία με στόχο να επηρεασθεί η κοινή γνώμη», συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ, μόλις τέσσερις εκ των δεκάδων ατόμων που είχαν συλληφθεί κατά τις πρώτες ημέρες της πολύκροτης έρευνας, στα μέσα Δεκεμβρίου, παραμένουν κρατούμενοι από τις τουρκικές Αρχές, καθώς την Παρασκευή η τουρκική Δικαιοσύνη αποφυλάκισε ακόμα έξι υπόπτους.

Μεταξύ των έξι που αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, βρίσκεται και ο πρώην επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης δημόσιας τράπεζας, Σουλεϊμάν Ασλάν, ο οποίος βρέθηκε με 4,5 εκατομμύρια ευρώ κρυμμένα σε κουτιά παπουτσιών στο σπίτι του.

Ο κ. Ασλάν έχει ισχυριστεί πως κρατούσε τα χρήματα στο σπίτι του για φιλανθρωπίες και αγαθοεργίες.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών