«Προσωπική συγχώρεση» για τις κακοποιήσεις παιδιών ζήτησε ο Φραγκίσκος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Προσωπική συγχώρεση» για τις κακοποιήσεις παιδιών ζήτησε ο Φραγκίσκος

19:53 | 11/4/14
«Προσωπική συγχώρεση» για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ζήτησε σήμερα Παρασκευή ο πάπας Φραγκίσκος, σε μία από τις σκληρότερες τοποθετήσεις του για το θέμα.

«Αισθάνομαι υποχρεωμένος να αναλάβω προσωπικά [σ.σ. την ευθύνη για] όλο το κακό που διέπραξαν ορισμένοι ιερείς, ένας μικρός αριθμός σε σχέση με το σύνολο των κληρικών, και να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη για την ζημιά που προκάλεσαν με την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ποντίφικας υποδεχόμενος στο Βατικανό μέλη της οργάνωσης υπεράσπισης δικαιωμάτων των παιδιών, BICE, όπως μετέδωσε ο Ραδιοσταθμός του Βατικανού.

Ο πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε τις κακοποιήσεις ως «ηθική βλάβη που τελέστηκε από άνδρες της Εκκλησίας», προσθέτοντας πως «πρέπει» να επιβληθούν «κυρώσεις» και τονίζοντας πως το Βατικανό δεν πρόκειται να υποχωρήσει στον αγώνα για την αντιμετώπιση τις παιδεραστίας στους κόλπους της Εκκλησίας.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στο πώς αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα [...] Το αντίθετο, πρέπει να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί. Καθότι δεν μπορείς να παρεμβαίνεις στα παιδιά», συμπλήρωσε.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών