Βορίδης: Η έξοδος είναι μία προπαρασκευαστική κίνηση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Βορίδης: Η έξοδος είναι μία προπαρασκευαστική κίνηση

13:25 | 11/4/14
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα της εξόδου της χώρας μας στις αγορές, ενώ απάντησε και στο ερώτημα γιατί επελέγη ο συγκεκριμένος χρόνος.

«Αυτή η έξοδος είναι μία προπαρασκευαστική κίνηση, υπό την έννοια ότι προφανώς εκείνο το οποίο μένει είναι να δανείζεται με μικρότερα επιτόκια η χώρα, δηλαδή να αποκλιμακωθούν περαιτέρω τα επιτόκια και να δανείζεται τα χρήματα τα οποία θέλει και να τα δανείζεται όχι μόνο σε 5ετή, αλλά και σε 10ετή ομόλογα. Επομένως αυτό είναι μία προπαρασκευαστική κίνηση για να δείξουμε ότι ανακτάται η αξιοπιστία της χώρας και ότι αυτό δεν το λέμε εμείς πολιτικά αλλά ότι πλέον το λένε οικονομικοί παράγοντες» τόνισε ο κ. Βορίδης.

Στην επισήμανση ότι η αντιπολίτευση αφήνει υπόνοιες πως η έξοδος στις αγορές γίνεται για προεκλογικούς λόγους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. σημείωσε: «Αν ήταν ένας πολιτικός χειρισμός ο οποίος “κοίταζε” τις εκλογές δεν θα είχε ανταπόκριση από την αγορά. Η αγορά δεν σκέφτεται πολιτικά, σκέφτεται οικονομικά».

Ακούστε αναλυτικά τη δήλωσε στον realfm:


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών