Έναν «καλά προετοιμασμένο» δράστη «βλέπουν» οι Αρχές για την επίθεση στις Βρυξέλλες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Έναν «καλά προετοιμασμένο» δράστη «βλέπουν» οι Αρχές για την επίθεση στις Βρυξέλλες

14:10 | 25/5/14
Έναν μοναδικό ύποπτο αναζητούν οι Αρχές του Βελγίου για τη δολοφονική επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, η οποία συγκλόνισε την Ευρώπη το Σάββατο, παραμονή της τελευταίας ημέρας των Ευρωεκλογών...

Όπως δήλωσε η αρμόδια αντιεισαγγελέας Βαν Βίμερς, ο δράστης «πιθανότατα ενήργησε μόνος, ήταν οπλισμένος και καλά προετοιμασμένος». Ένας ύποπτος συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση, όμως αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία που να τον συνδέουν με το περιστατικό.

Τρεις άνθρωποι, δύο ισραηλινοί τουρίστες και ένας γάλλος πολίτης, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ένα ακόμα άτομο τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε «πολύ σοβαρή κατάσταση», συμπλήρωσε η κ. Βίμερς.

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη, ωστόσο οι βελγικές Αρχές αναφέρουν πως η επίθεση έχει όλα τα στοιχεία αντισημιτικής πράξης

Η αιματοχυσία έλαβε χώρα στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας, παραμονή της Κυριακής των Ευρωεκλογών, με συνέπεια να διαταχθεί αύξηση του βαθμού αντιτρομοκρατικής ετοιμότητας.

«Αυτή η απροκάλυπτη πράξη βίας, αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας, τη στιγμή της διεξαγωγής των ευρωπαϊκών εκλογών χτυπά τον αξιακό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβάλλει το σύνολο των ευρωπαίων πολιτών» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Εξεφρασε παράλληλα τον αποτροπιασμό του και την οδύνη του για την επίθεση.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών