Παπική προσευχή στο χάσμα μεταξύ Ισραήλ και «κράτους της Παλαιστίνης» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Παπική προσευχή στο χάσμα μεταξύ Ισραήλ και «κράτους της Παλαιστίνης»

17:31 | 25/5/14
Κάλεσμα στον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς να επισκεφτούν το Βατικανό και να προσευχηθούν μαζί για «το δώρο της ειρήνης» απηύθυνε την Κυριακή ο πάπας Φραγκίσκος.

Η πρόσκληση έγινε δεκτή έγινε από το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους όπως μεταδίδουν οι New York Times και το Associated Press, ωστόσο άγνωστη παραμένει η πραγματική βαρύτητα που θα έχει η κοινή επίσκεψη στο Βατικανό, δεδομένου ότι ο ισραηλινός πρόεδρος δεν έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες στη διακυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο κ. Αμπάς θα επισκεφτεί το Βατικανό στις 6 Ιουνίου.

Σε κοινή εμφάνισή του με τον κ. Αμπάς, ο ποντίφικας κάλεσε τις δύο πλευρές να θέσουν ένα τέλος στην «όλο και περισσότερο απαράδεκτη» σύγκρουση, αναφερόμενος στις «τραγικές συνέπειες της παρατεταμένης σύρραξης».

Στη συνέχεια, ο πάπας πραγματοποίησε μία εκτός προγράμματος στάση στο τσιμεντένιο τείχος που χωρίζει το Ισραήλ από τη Δυτική Όχθη, προσευχόμενος για την ειρήνη.

Μιλώντας νωρίτερα στην κεντρική πλατεία Βηθλεέμ, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έδωσε μία σπάνια στήριξη στους Παλαιστίνιους, κάνοντας λόγο για «το Κράτος της Παλαιστίνης».

Ο Φραγκίσκος μετέβη τη γενέτειρα του Ιησού με ελικόπτερο χωρίς να περάσει από τα ισραηλινά εδάφη, γινόμενος ο πρώτος πάπας που προβαίνει σε αυτή την κίνηση. Ήταν η πρώτη παπική επίσκεψη στα παλαιστινιακά εδάφη από την αναβάθμιση των παλαιστίνιων σε μη μέλος παρατηρητή της Γενικής Συνέλευσης, το ίδιο στάτους που απολαμβάνει το Βατικανό.

Ο πάπας έχει μεταβεί πλέον στο Τελ Αβίβ, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδεύσει στην Ιερουσαλήμ, όπου το βράδυ της Κυριακής θα συναντηθεί με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η επίσκεψη του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Βηθλεέμ έρχεται στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας στη Μέση Ανατολή, επίσημος στόχος της οποίας είναι η ενίσχυση των σχέσεων με τον ορθόδοξο πληθυσμό της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, 26 εβραίους εξτρεμιστές συνέλαβε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής η ισραηλινή Αστυνομία στην Ιερουσαλήμ, ώρες πριν την επίσκεψη του πάπα στην πόλη.

Οι συλλήψεις έγιναν λόγω επεισοδίων που σημειώθηκαν κοντά στον Τάφο του Βασιλεία Δαυίδ, ιερή τοποθεσία για χριστιανούς, μουσουλμάνους και εβραίους, όπου τη Δευτέρα ο πάπας θα πρωτοστατήσει σε θεία λειτουργία.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών