Μαρίν Λεπέν: Έχουμε αποκλείσει κάθε συμφωνία με τη Χρυσή Αυγή | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μαρίν Λεπέν: Έχουμε αποκλείσει κάθε συμφωνία με τη Χρυσή Αυγή

23:15 | 25/5/14
Κάθε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή στη νέα Ευρωβουλή αποκλείει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της γαλλίδας Μαρίν Λεπέν...

«Αρνούμαστε ότι έχουμε κάποια σχέση με την Χρυσή Αυγή. Οποιαδήποτε συμφωνία με αυτό το πολιτικό κίνημα έχει αποκλειστεί», αυτό δήλωσε μέσω e-mail το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας ως απάντηση σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην EurActiv.com, που έκανε λόγο για «φλερτ» μεταξύ των Γάλλων εθνικιστών με την ελληνική Χρυσή Αυγή.

«Η Χρυσή Αυγή θα ήταν υπέρ του να είναι μέλος των ευρωπαϊκών ακροδεξιών οργανώσεων προκειμένου να αυξήσει τη νομιμοποίησή της. Η ένταξη σε μια ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα θα την βοηθούσε πολιτικά», τόνισε στην EurActiv ο πολιτικός αναλυτής, Μιχάλης Πεγκλής.

Οι δημοσκοπήσεις τις τελευταίες εβδομάδες δείχνουν ότι το Εθνικό Μέτωπο έχει οριακή διαφορά με το συντηρητικό κεντροδεξιό UMP για την πρώτη θέση στις Ευρωεκλογές στις 22-25 Μαΐου.

Σύμφωνα με την Le Monde το Εθνικό Μέτωπο της Le Pen παίρνει 24% της ψήφου, το κεντροδεξιό UMP 22% και 17.5% το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Εθνικό Μέτωπο θα εξασφαλίσει 16 έδρες στην Ευρωβουλή, από συνολικά 74 που θα έχει η Γαλλία. Σε περίπτωση που επαληθευθούν τα νούμερα, το Εθνικό Μέτωπο θα γίνει το μεγαλύτερο κόμμα της Γαλλίας στο Στρασβούργο, και η Λεπέν θα είναι σε θέση να σχηματίσει μια ακροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα.

Επτά εθνικότητες και τουλάχιστον 25 ευρωβουλευτές είναι οι δύο βασικές απαιτήσεις για να σχηματιστεί κοινοβουλευτική ομάδα στην Ευρωβουλή.

Ωστόσο κάποια ευρωπαϊκά κόμματα παρόμοιας ιδεολογίας έχουν αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Λεπέν, όπως το βρετανικό Κόμμα Ανεξαρτησίας και το γερμανικό Alternatif für Deutschland (AfD).

Από την άλλη πλευρά το Εθνικό Μέτωπο έχει επιλέξει να κρατήσει αποστάσεις από άλλα ακροδεξιά κόμματα που θεωρεί εξτρεμιστικά, όπως η Χρυσή Αυγή.

Πηγή: EurActiv.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών