Λίγα μέτρα μακριά από ιαπωνικά αεροσκάφη πέταξαν τα κινεζικά μαχητικά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Λίγα μέτρα μακριά από ιαπωνικά αεροσκάφη πέταξαν τα κινεζικά μαχητικά

16:06 | 25/5/14
Σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από ιαπωνικά αεροπλάνα πέταξαν κινεζικά μαχητικά, πάνω από διαφιλονικούμενα νερά της Ανατολικής Σινικής Θάλασσας, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Άμυνας του Τόκιο, σε ένα νέο περιστατικό έντασης μεταξύ των δύο ασιατικών γιγάντων.

Σύμφωνα με την ιαπωνική πλευρά, κινεζικά SU-27 πλησίασαν στα 50 μέτρα ένα ιαπωνικό αεροσκάφος παρακολούθησης OP-3C και στα 30 μέτρα ένα YS-11EB, που χρησιμοποιείται για ηλεκτρονική παρακολούθηση.

«Το να πλησιάζεις [έτσι] ενώ πετάς κανονικά πάνω από τη θάλασσα είναι αδύνατο», δήλωσε ο ιάπωνας υπουργός Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα. «Πρόκειται για μία κοντινή εμπλοκή που είναι καθαρά πέρα από τα όρια», συμπλήρωσε.

Ο ιάπωνας ΥΕΘΑ τόνισε πως τα κινεζικά μαχητικά έφεραν πυραύλους. Η Ιαπωνία εξέφρασε την ενόχλησή της μέσω διπλωματικών δίαυλων.

Το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στο νησιωτικό σύμπλεγμα Σενκάκου (Ντιαόγιου στα κινεζικά). Μερικά από τα νησιά έχουν αγοραστεί από την ιαπωνική κυβέρνηση, αλλά διεκδικούνται από την Κίνα.

Τα εν λόγω νησιά είναι ένα από τα πολλά σημεία τριβής μεταξύ της Κίνας και γειτόνων της για το πλούσιο σε υδρογονάνθρακες υπέδαφος της Νότιας και της Ανατολικής Σινικής Θάλασσας.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών