Ενδοκυβερνητική κρίση για τις απεργίες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ενδοκυβερνητική κρίση για τις απεργίες

18:42 | 8/7/14
Νέο κυβερνητικό μέτωπο ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα δημοσιεύματα για επικείμενο νόμο εναντίον των απεργιών...

Η ΝΔ επιλέγει πιο σκληρή στάση έναντι των απεργιών με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών να προσφεύγουν με αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η αυριανή 24ωρη απεργία.

Επιπλέον σε σημερινά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται αλλαγές στον εργασιακό και συνδικαλιστικό νόμο με στόχο να «φρενάρει» τις απεργίες και να καθιερώσει το εργοδοτικό δικαίωμα της ανταπεργίας (lock out). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπτωση απεργιών ο εργοδότης θα έχει τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια απεργιών να προχωρά σε απομάκρυνση ή και αντικατάσταση μέρος του προσωπικού, ή ακόμη να κλείνει και την επιχείρηση.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ πήρε ξεκάθαρες αποστάσεις από τις αλλαγές και εξέφρασε την αντίθεση του με τις προτάσεις αυτές. «Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι διαφωνεί με αυτές τις «προτάσεις» και ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε ενέργεια προώθησής τους» ανέφερε σε ανακοίνωση η Χαριλάου Τρικούπη.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, να συζητάμε για επαναφορά του μέτρου της εργοδοτικής ανταπεργίας και για διεύρυνση των ομαδικών απολύσεων. «Και τέλος, δεν αποδεχόμαστε τιμωρητικού χαρακτήρα κινήσεις κατά των συνδικάτων, την ώρα που ο κοινωνικός διάλογος και η επανένωση του έθνους είναι όσο ποτέ αναγκαίοι όροι για την οριστική έξοδο από την κρίση και την εφαρμογή του νέου μοντέλου ανάκαμψης που επαγγελλόμαστε» κατέληξε το ΠΑΣΟΚ. 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών