Και νέα … «ανεξάρτητη» πρόταση για δημοψήφισμα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Και νέα … «ανεξάρτητη» πρόταση για δημοψήφισμα

20:06 | 8/7/14
Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την «μικρή ΔΕΗ» τάσσονται με δήλωσή τους 15 ανεξάρτητοι βουλευτές, που προαναγγέλλουν νέα, πέμπτη κατά σειρά πρόταση (μετά τη σχετική προαναγγελία των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και ΧΑ) για δημοψήφισμα.

Εκτιμώντας ότι «η ΔΕΗ ως βασικός πυλώνας παραγωγής ενέργειας συνιστά τον κύριο συντελεστή ανάπτυξης για την χώρα» και παρατηρώντας απουσία ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού, οι 15 μιλούν για εμμονή στην πώληση της ΔΕΗ έναντι ευτελούς τιμήματος που κατά τους ίδιους «αποκαλύπτει προθέσεις εκποίησης της δημόσιας περιουσίας με ζημία του δημοσίου συμφέροντος, του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας και του συνόλου των καταναλωτών».

Καταγγέλλουν απαράδεκτη μεθόδευση από την πλευρά της κυβέρνησης και προτείνουν εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στο Ά θερινό τμήμα της Βουλής τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα. Ερώτημα του δημοψηφίσματος που προτείνουν είναι το αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω νομοσχέδιο ως ψηφισμένο.

Οι υπογράφοντες βουλευτές είναι οι : Πάρις Μουτσινάς, Μάρκος Μπόλαρης, Νίκος Σταυρογιάννης, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Κασαπίδης, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταβρής, Θεόδωρος Παραστατίδης, Πέτρος Τατσόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών