«Ναι» στην κλήση 40.000 εφέδρων από το Ισραήλ καθώς κλιμακώνεται η κρίση στη Γάζα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Ναι» στην κλήση 40.000 εφέδρων από το Ισραήλ καθώς κλιμακώνεται η κρίση στη Γάζα

18:11 | 8/7/14
Την κλήση έως 40.000 εφέδρων στα όπλα ενέκρινε το απόγευμα της Τρίτης το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, καθώς κλιμακώνεται η κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, εναντίον της οποίας η ισραηλινή αεροπορία έχει εξαπολύσει μεγάλη αεροπορική επιχείρηση από το πρωί της Τρίτης, μετά το μπαράζ ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τα παλαιστινιακά εδάφη τις τελευταίες δύο ημέρες.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αποσαφήνισαν ωστόσο πως δεν υπάρχει άμεσο σχέδιο κλήσης των εφέδρων, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για σχέδιο ανάγκης εάν χρειαστεί να επεκταθεί η επιχείρηση στη Γάζα.

Η απόφαση για κλήση των εφέδρων έρχεται τη στιγμή που το Τελ Αβίβ εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο χερσαίας στρατιωτικής επέμβασης στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο ως πηγή ανώτατο ισραηλινό αξιωματούχο.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως ο στρατός έχει λάβει εντολές «να προετοιμαστεί για διαφορετικές στρατιωτικές εναλλακτικές, ώστε να είναι έτοιμος σε περίπτωση ανάγκης».

Τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των έως τώρα αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με παλαιστίνους αξιωματούχους.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών