Επιστολή του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης σε Γιακουμάτο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Επιστολή του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης σε Γιακουμάτο

14:30 | 8/7/14
Να μην ληφθούν αποφάσεις που θα “δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη χειμαζόμενη αγορά των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων”, και να “είναι στη διακριτική ευχέρεια των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων, να αποφασίζουν για το άνοιγμα των καταστημάτων της περιοχής τους τις Κυριακές, κρίνοντας ανάλογα με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής τους”, ζητά με επιστολή του προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γεράσιμο Γιακουμάτο, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Στην επιστολή ο ΕΣΘ ενημερώνει ότι ο εμπορικός κόσμος Νομού Θεσσαλονίκης, μέσω κάλπης, δήλωσε σε ποσοστό 96% (553 ψηφίσαντες) ότι δεν επιθυμεί αύξηση των υφιστάμενων Κυριακών λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η κυβέρνηση εξήγγειλε την πρόθεσή της να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα 52 Κυριακές τον χρόνο, σε τουριστικές περιοχές ή πόλεις σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ΕΣΘ, “όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει οι γνωμοδοτούντες να γνωρίζουν ότι αυτή καθ’ εαυτή δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό και οι αγορές της δεν απολαμβάνουν τουριστική καταναλωτική κίνηση”.

Στο πλαίσιο αυτό τονίζεται “οι έμποροι της πόλης μας δεν επιθυμούν καμία επιπλέον Κυριακή λειτουργίας των καταστημάτων, πιστεύοντας ακράδαντα ότι τέτοιου είδους ρυθμίσεις εντείνουν την πίεση στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, που τελικά δεν θα αντέξουν, αφήνοντας την Αγορά στο έλεος όσων επιθυμούν την συγκέντρωση του εμπορίου”.

Επιπλέον, στην επιστολή ξεκαθαρίζεται ότι, “δεν θα επιτρέψουμε να παίξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το «διακοσμητικό ρόλο» του περιβάλλοντος χώρου των υπερκαταστημάτων των πολυεθνικών”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών