Στ. Θεοδωράκης: «Η χώρα αυτή θα αλλάξει» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Στ. Θεοδωράκης: «Η χώρα αυτή θα αλλάξει»

13:28 | 8/7/14
«Η χώρα αυτή θα αλλάξει αν υπάρξει μία μεγάλη εξουσία και στην κοινωνία και στην κυβέρνηση, εγώ αυτό που έχω πει από την αρχή, του 51%», είπε στον realfm 97,8 ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης...

Και πρόσθεσε: «Δηλαδή για να αλλάξει μία χώρα η οποία έχει ποτιστεί από μια παλαιοκομματική συμπεριφορά, δεν αλλάζει με ένα 35% αριστερά ή με ένα 35% δεξιά. Δηλαδή πρέπει να το πιστέψει και η ίδια η κοινωνία. Αρα πρέπει να πάμε σε μία συμμαχία του 51%. Μπορεί να γίνει αυτό σήμερα; Οχι. Θα είναι αιθεροβάμων όποιος πιστέψει ότι μπορεί να γίνει αυτό σήμερα».

Αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται για την Κεντροαριστέρα και τις συνεργασίες, αλλά και την εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Για να είμαι ειλικρινής δεν παρακολουθώ όλες τις λεπτομέρειες στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ. Το ενδιαφέρον θα ήταν ο κ. Βενιζέλος να μιλά για τα πράγματα που χρεώνεται στην κυβέρνηση. Πρέπει να απολογηθεί ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης γι’ αυτή την κυβέρνηση που για μένα είναι μία προβληματική κυβέρνηση. Δηλαδή, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι το ΠΑΣΟΚ να εξηγήσει γιατί δεν μπόρεσε να βελτιώσει αυτή την κυβέρνηση. Και αντί να πηγαίνουμε σε καλύτερες κυβερνήσεις, πηγαίνουμε σε χειρότερες. Δεν παίρνουμε το καλό δυναμικό της χώρας, αλλά παίρνουμε απόστρατους της πολιτικής και τους βάζουμε υπουργούς. Αυτό λοιπόν θα έπρεπε να συζητά το ΠΑΣΟΚ και όχι πως θα ξαναστήσουμε ένα παιχνίδι για να είμαστε στα πράγματα».

Και τόνισε: «Εμένα αυτή η κουβέντα δεν με ενδιαφέρει. Δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για οτιδήποτε τέτοιο, όπως δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω με την ηγεσία οποιουδήποτε παλιού κόμματος. Υπάρχουν σημεία συνεργασίας και με το ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την ΔΗΜΑΡ και με τη ΝΔ και είναι τα προβλήματα της χώρας. Δηλαδή, είπα χαρακτηριστικά στο συνέδριο και το επαναλαμβάνω δεν με ενδιαφέρει η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς με ενδιαφέρει η ανασυγκρότηση της χώρας».

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το φθινόπωρο το κίνημά του θα έχει έτοιμες τις κυβερνητικές του προτεραιότητες, ενώ στην ερώτηση αν πριν από τις εκλογές θα έχει το Ποτάμι δεσμευτεί σε κάποια σημεία τα οποία θα διαπραγματευτεί μετεκλογικά ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Πολύ πριν και ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι πρώτος. Στις 21 Σεπτεμβρίου θα έχουμε στην Αθήνα μία μεγάλη συνάντηση, της επιτροπής διαλόγου. Ολοι, αυτοί οι άνθρωποι που συζητούν με το Ποτάμι για τα προβλήματα της χώρας οι οποίοι αυξάνονται ημέρα με την ημέρα. Εκεί θα βάλουμε αυτά που εμείς λέμε κυβερνητικές προτεραιότητες για τη χώρα».

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» αναφέρθηκε και στο ζήτημα της «μικρής» ΔΕΗ. «Δεν υπάρχει σοβαρή χώρα στην Ευρώπη που να μην έχει ένα δεύτερο ανταγωνιστή στο θέμα της ενέργειας», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. Και πρόσθεσε: «Εγώ λέω όχι στο μονοπώλιο. Αν η κυβέρνηση έλεγε πουλάω τη ΔΕΗ στον ιδιώτη θα ήμουν αντίθετος. Να αντικαταστήσουμε το κρατικό μονοπώλιο με ένα ιδιωτικό; Οχι βέβαια. Γιατί αυτό θα είναι πάλι εις βάρος του καταναλωτή. Τι λέω λοιπόν; Οτι πρέπει να πουληθεί ένα τμήμα της ΔΕΗ, να εξασφαλιστούν κάποια πράγματα όπως το τίμημα, οι επενδύσεις που είναι πολύ βασικό, η σταθεροποίηση του οικιακού τιμολογίου, αλλά θα πρέπει να έχουμε και ανταγωνισμό στην ενέργεια. Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας τομέας στη χώρα με μονοπώλιο».


Ακούστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Στ. Θεοδωράκη:




Ακούστε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Στ. Θεοδωράκη:


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών