Το υποβρύχιο Ωκεανός καθελκύει ο Αβραμόπουλος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Το υποβρύχιο Ωκεανός καθελκύει ο Αβραμόπουλος

08:54 | 20/10/14
Το υποβρύχιο Ωκεανός καθελκύει ο Αβραμόπουλος

Πριν την αποχώρηση από το Εθνικής Άμυνας για την Κομισιόν

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου πραγματοποιείται τη Δευτέρα η τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου Ωκεανός στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Με την καθέλκυση του υποβρυχίου Ωκεανός ο κ. Αβραμόπουλος κλείνει μία ακόμη εκκρεμότητα ετών, προτού αποχωρήσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να αναλάβει τα καθήκοντα του ως ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας με αρμοδιότητα τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις.

Είχε προηγηθεί πριν λίγες ημέρες ο αποδεξαμενισμός του υποβρυχίου Πιπίνος, με τον οποίο λύθηκε ο γόρδιος δεσμός των νέων υποβρυχίων, που παρέμειναν επί σειρά ετών σε αχρηστία στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (τα περίφημα υποβρύχια που έγερναν).

Το Ωκεανός, τύπου 209, είναι από τα υποβρύχια που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό, ωστόσο για διάφορους λόγους εδώ και περίπου δέκα χρόνια το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού είχε οδηγηθεί σε τέλμα.

Φαίνεται πως ο κ.Αβραμόπουλος επιθυμούσε πρώτα να λύσει και αυτό το θέμα πριν μετακομίσει στις Βρυξέλλες, για αυτό και καθυστέρησε η αποχώρηση του, την οποία αρχικά οι πληροφορίες τοποθετούσαν μέχρι τις 20 Οκτωβρίου και η οποία είχε πυροδοτήσει και σενάρια ευρύτερων αλλαγών στην κυβέρνηση.

Της Βίκυς Σαμαρά
Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών