Η μάχη των εκδηλώσεων και των δηλώσεων στη Β' Αθηνών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η μάχη των εκδηλώσεων και των δηλώσεων στη Β' Αθηνών

08:50 | 19/1/15
Η μάχη των εκδηλώσεων και των δηλώσεων στη Β' Αθηνών

Μητσοτάκης μαζί με Χατζηδάκη, Μεϊμαράκης σε διάλογο με το κοινό, Δένδιας με επικλήσεις στον κοινωνικό φιλελευθερισμό και Βαρβιτσιώτης κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την ακτοπλοΐα - Διαβάστε το ρεπορτάζ του news247

Η μάχη των εκδηλώσεων και των δηλώσεων έχει κορυφωθεί στη Β' Αθηνών, όπου εκλέγονται οι περισσότεροι υπουργοί και κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Παρά το δύσκολο γενικότερα πολιτικό κλίμα, ο ανταγωνισμός για το ποιος έχει διοργανώσει τη μεγαλύτερη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση δεν έλειψε, όπως και οι δηλώσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ με τους υποψήφιους που είναι και μέλη της κυβέρνησης να απαντούν στην αξιωματική αντιπολίτευση όσον αφορά στον τομέα ευθύνης τους. Στόχος άλλωστε για τους πρωταγωνιστές αυτής της αναμέτρησης και δη για όσους φέρονται να έχουν κρυφές φιλοδοξίες για το μέλλον, δεν είναι απλά η επανεκλογή, αλλά η εκλογή σε καλή θέση.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωστής Χατζηδάκης ένωσαν δυνάμεις και διοργάνωσαν την Παρασκευή από κοινού συγκέντρωση, η οποία σύμφωνα με συνεργάτες τους ήταν η μεγαλύτερη στη Β' Αθηνών. Στο ξενοδοχείο Metropolitan εθεάθησαν πολλά κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη των νοτίων προαστίων, μεταξύ των οποίων οι δήμαρχοι Π.Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και Καλλιθέας Δημήτρης Καρνάβος και ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Το βάρος της διοργάνωσης σήκωσαν κυρίως δύο αυτοδιοικητικοί, οι Βασίλης Σπανάκης και Νίκος Παπαθανάσης, που άνοιξαν και την εκδήλωση. Ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Χατζηδάκης στις ομιλίες τους όπως ήταν αναμενόμενο υπερασπίστηκαν το έργο τους και τις μεταρρυθμίσεις που έκαναν, τόνισαν την ανάγκη η Ελλάδα να παραμείνει στο δρόμο της Ευρώπης και κατήγγειλαν το ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό. Έδωσαν μάλιστα δυνατότητα σε πέντε νέους υποψηφίους της ΝΔ στην Β’ Αθηνών να απευθύνουν χαιρετισμό στο τέλος της εκδήλωσης.

Από την πλευρά του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας πάλι παρουσίαζαν ως μεγαλύτερη συγκεντρωση στη Β Αθηνών αυτή του Μίλτου Βαρβιτσιώτη την περασμένη Πέμπτη, την οποία παρακολούθησαν 3.000 άτομα. Ο κ.Βαρβιτσιώτης επίσης δε χάνει ευκαιρία να επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξαγγελίες Δρίτσα για ίδρυση κρατικού φορέα ακτοπλοϊας, αλλά και για την αναγγελία δημιουργίας ξεχωριστού υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής και την κατάργηση του ξεχωριστού χαρτοφυλακίου Ναυτιλίας.

Τη θητεία του στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Ανάπτυξης και Εθνικής Άμυνας προβάλλει και ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος το Σάββατο το βράδυ στη Γλυφάδα επικαλέστηκε τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και τις παρακαταθήκες του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή, δηλώνοντας στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά στην κρίσιμη αυτή εκλογική μάχη. Επρόκειτο σημειωτέον για την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του μέχρι πρότινος εκλεγόμενου στην Κέρκυρα κ.Δένδια στη Β' Αθηνών, και η ανταπόκριση ικανοποίησε τους συνεργάτες του.

Καραμανλικές ψήφους διεκδικεί όμως και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Κάραβελ το βράδυ της Παρασκευής. Οι ΟΝΝΕΔίτες που ήταν εκεί φώναζαν το σύνθημα “Βαγγέλη γερά πάμε για πρωτιά”, στο οποίο ο κ.Μεϊμαράκης (που πολλές φορές έκανε διάλογο με το ακροατήριο) απάντησε: “Την πρωτιά την θέλουμε για τη ΝΔ”. Ο κ.Μεϊμαράκης στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στην ανάγκη “να πείσουμε αυτούς που από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι σήμερα είναι αναποφάσιστοι, αλλά και τους ψηφοφόρους της ΝΔ που το 2012 επέλεξαν ψήφο διαμαρτυρίας στηρίζοντας ευκαιριακά κόμματα.”

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών