Η ιταλική κυβέρνηση στηρίζει το αίτημα της Ελλάδας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Η ιταλική κυβέρνηση στηρίζει το αίτημα της Ελλάδας

21:11 | 19/2/15
Η ιταλική κυβέρνηση στηρίζει το αίτημα της Ελλάδας

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν τάσσεται υπέρ του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης προς τους Ευρωπαίους εταίρους. Αναλυτικά οι δηλώσεις του

"Είναι δύσκολες μέρες. Για την Ελλάδα χρειάζεται μια διαδικασία οικοδόμησης εμπιστοσύνης", δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στο ιταλικό περιοδικό Λ΄Εσπρέσσο.

Παράλληλα, ο κ. Πάντοαν τονίζει: "Η ελληνική κυβέρνηση έβαλε στο τραπέζι μια ανάγκη η οποία πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη: Να οδηγήσει την Ελλάδα έξω από μια μακρά περίοδο κρίσης. Για να το πετύχει, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε δομική μεταρρύθμιση, να γίνει πιο δυναμική με ένα πρόγραμμα μεσοπρόθεσμης διάρκειας".

Ακόμη, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, προσθέτει: "Η Ιταλία στηρίζει το αίτημα αυτό. Αλλά για να φτάσουμε στην συγκεκριμένη κατάσταση, πρέπει να ξεπεράσουμε μια κρίσιμη μεταβατική φάση, στην οποία πρέπει να αποφασισθεί τι θα γίνει με τις παλιές δεσμεύσεις και πώς να σχεδιασθούν οι καινούργιες".

Τέλος, ο ίδιος αναφέρει, πως "Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι το ευρώ είναι μη αντιστρέψιμο. Αν βγει μια χώρα, δεν θα είχαμε μόνον ένα κράτος λιγότερο στην Ένωση, αλλά και την μετατροπή του ευρώ σε έναν μηχανισμό που μπορεί να αποσυντεθεί. Ένας μηχανισμός διαφορετικός από εκείνον του ενιαίου νομίσματος".

Μάλιστα, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών θα πάρει μέρος αύριο στο έκτακτο Γιουρογκρούπ, το οποίο θα συνεδριάσει το απόγευμα στις Βρυξέλλες, με θέμα την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, όπως μετάδωσε η δημόσια τηλεόραση της Rai. Ενώ, για να μεταβεί στη βελγική πρωτεύουσα, δεν θα συμμετάσχει στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ρέντσι, το οποίο και θα συζητήσει τη μεταρρύθμιση του εργασιακού.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών