Σε πορεία σύγκρουσης η διοίκηση της Οργάνωσης Πολυτέκνων Πατρών με την ΑΣΠΕ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σε πορεία σύγκρουσης η διοίκηση της Οργάνωσης Πολυτέκνων Πατρών με την ΑΣΠΕ

14:10 | 19/2/15
Σε πορεία σύγκρουσης η διοίκηση της Οργάνωσης Πολυτέκνων Πατρών με την ΑΣΠΕ

Σε τεταμένο κλίμα, αλλά χωρίς τα περιστατικά που σημειώθηκαν πριν από μια εβδομάδα, ολοκληρώθηκε χθες η Γενική Συνέλευση της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων

Η διοίκηση της οργάνωσης πέρασε στην αντεπίθεση σε σχέση με τις διαφορές που έχει με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, ενώ κατηγόρησε και μια ομάδα πολυτέκνων ότι προσπαθούν αδιάκοπα να διαβάλλουν την οργάνωση με ψεύδη και μισές αλήθειες, επιδιώκοντας την διαγραφή του Συλλόγου από την ΑΣΠΕ, με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουν άλλο σύλλογο εν όψει πιθανής δεύτερης αποτυχίας τους στις επερχόμενες εκλογές.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος στον διοικητικό απολογισμό που έκανε, τόνισε χαρακτηριστικά «δεν βομβαρδίζετε εμένα, αλλά το σύνολο των πολυτέκνων» χαρακτηρίζοντας θλιβερή εξέλιξη μια τόσο μεγάλη οργάνωση να δέχεται πυρά από τα ίδια της τα σπλάχνα.

Σε ανακοίνωση που διένειμε το Δ.Σ. της οργάνωσης λίγο πριν αρχίσει η συνέλευση, κάνει λόγο για φήμες και αναληθή στοιχεία που διασκορπίστηκαν ενόψει της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης από μια ομάδα πολυτέκνων που βάλλει εναντίον του πολυτεκνικού κινήματος, σε μια εποχή που η διεκδίκηση και η ενότητα έναντι στις οριζόντιες και άδικες περικοπές και στην μνημονιακή πολιτική θα έπρεπε να είναι το μοναδικό ζητούμενο. Αντιθέτως η μειοψηφία αυτή κινούμενη στην παραφιλολογία και ακολουθούμενη υπόγειες διαδρομές, κοιτάζει μόνο τον «πόνο» της και όχι το καλό της μεγάλης οικογένειας των πολυτέκνων.

Η διοίκηση της οργάνωσης, απαντώντας και πάλι για το ζήτημα των οφειλών στην ΑΣΠΕ, τόνισε ότι ο σύλλογος δεν χρωστάει για αγορά πραγματικών ενσήμων, αλλά αυτά που θα ήθελε η ΑΣΠΕ να αποδίδονται βάσει της κατά κεφαλή χρέωσης των μελών. Ενώ η οργάνωση θεώρησε περίπου 3500 κάρτες, η ΑΣΠΕ ζητά χαράτσι για 8600 κάρτες, αναφέρει η διοίκηση. «Όσο κι αν γαβγίζουν δεν μπορούν να μας δαγκώσουν» τονίζεται στην ανακοίνωση που μοιράστηκε στα μέλη μαζί με τον οικονομικό απολογισμό.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Εξηγήσεις για τα οικονομικά και για τις σχέσεις με την ΑΣΠΕ απαίτησε και πάλι το μέλος του συλλόγου Θεόδωρος Κανελλόπουλος ο οποίος χθες με ανοικτή επιστολή του κατηγορεί τον πρόεδρο ότι ψεύδεται, θέτοντάς του τα εξής ερωτήματα:

«Γιατί δεν κάνει καμία αναφορά για το ποσό της συνδρομής που κατάβαλε ανά έτος αδιαμαρτύρητά πριν το 2013 και πόσο καλείται να καταβάλει;

Γιατί η κ. Μανωλοπούλου, στην συνεδρίαση του Γεν. Συμβουλίου της Α.Σ.Π.Ε. στις 20/12/14, που ακύρωσε την συμμετοχή της Οργάνωσή μας στη Γεν. Συνέλευση του 2014, ψήφισε λευκό και όχι εναντίον; Τι ξέρει και δεν μιλάει;

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ

Εξηγήσεις για την διαφορά που υπάρχει με την ΑΣΠΕ ως προς τις οφειλές για την θεώρηση καρτών, έδωσε το μέλος της οργάνωσης και δικηγόρος Άγγελος Στεργιόπουλος. Όπως τόνισε, ο σύλλογος με εξώδικο προσπάθησε να πληρώσει το ποσό των 2550 ευρώ ως υπόλοιπο οφειλής του 2013 αλλά η ΑΣΠΕ τα συμψήφισε «με το έτσι θέλω» με τις οφειλές του 2014, με σκοπό ο σύλλογος να εμφανιστεί ότι έχει οφειλές δύο χρόνων για τον αποβάλλει από τη Γενική Συνέλευση.

Αμφισβήτησε τον τρόπο υπολογισμού των συνδρομών και χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση αποβολής του συλλόγου Πατρών από τη συνέλευση της ΑΣΠΕ, η οποία έχει ήδη προσβληθεί στην δικαιοσύνη και θα εκδικαστεί στις 30/4/2015 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ άφησε και αιχμές κατά του αντιπροέδρου της συνομοσπονδίας κ. Λεωνίδα Μαργαρίτη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έπαιξε ρόλο σε αυτή την διαμάχη.

Ο κ. Στεργιόπουλος πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνο η Πάτρα που αντιδρά στον τρόπο υπολογισμού των ετήσιων συνδρομών, αλλά και 15 άλλοι σύλλογοι που έχουν συγκροτήσει επιτροπή αγώνα και είναι αποφασισμένοι «να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά». Όπως είπε ο κ. Στεργιόπουλος, «θέλουν να τους πληρώνουμε και να διαχειρίζονται τα δικά μας χρήματα κατά το δοκούν» προσθέτοντας ότι είναι προκλητικό να δηλώνονται από την ΑΣΠΕ 50.000 ευρώ για έξοδα δημοσίων σχέσεων.

Πηγή: pelop.gr

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών