Παπαδημητρίου: Δεν διαπραγματευόμαστε μείωση του αφορολόγητου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Παπαδημητρίου: Δεν διαπραγματευόμαστε μείωση του αφορολόγητου

10:32 | 23/1/17
papadhmhtrioy-den-diapragmateyomaste-meiwsh-toy-aforologhtoy

Σε λάθος διατύπωση απέδωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, το θέμα που προκλήθηκε με την μείωση του αφορολόγητου - Τι είπε για το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου

Ο κ. Παπαδημητρίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του αφορολόγητου και ο θόρυβος που προκλήθηκε οφείλεται σε λάθος διατύπωση από την πλευρά του.

"Δεν βγήκε η πρόταση όπως έπρεπε να βγει", είπε χαρακτηριστικά για τις χθεσινές του δηλώσεις, διευκρινίζοντας ότι "δεν υπάρχει θέμα μείωσης του αφορολόγητου".

Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι η δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα νέο μέτρο για μετά το 2019, ότι η μη μείωση του αφορολόγητους είναι αδιαπραγμάτευτη για την Κυβέρνηση, αλλά ερωτηθείς για το αν αυτό είναι απαίτηση των δανειστών, απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, γιατί η διαπραγμάτευση γίνεται από τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Επίσης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η επιστολή Τσακαλώτου, ούτε αν έχει σταλεί προς τους πιστωτές.

Πάντως ο κ. Παπαδημητρίου δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας και εξέφρασε την βεβαιότητα του, ότι το 2017 θα υπάρχει ανάπτυξη, ενώ αμφισβήτησε ότι η φορολογία στην Ελλάδα είναι υψηλή.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών