Αφιερωμένη στους Βάγκνερ και Βέρντι η ''Συναυλία θερινής νυκτός'' στη Βιέννη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αφιερωμένη στους Βάγκνερ και Βέρντι η ''Συναυλία θερινής νυκτός'' στη Βιέννη

17:06 | 18/5/13
Η φετινή, δέκατη στη σειρά, «Συναυλία θερινής νυκτός», θα πραγματοποιηθεί στο Σένμπρουν στις 30 Μαΐου και θα είναι αφιερωμένη στους δύο μεγάλους μουσουργούς, στο Ρίχαρντ Βάγκνερ και τον Τζουζέπε Βέρντι, των οποίων γιορτάζονται εφέτος τα 200 χρόνια από τη γέννησή τους...

Περισσότεροι από 100.000 θεατές αναμένονται στους κήπους των πρώην θερινών ανακτόρων Σένμπρουν στη Βιέννη για να παρακολουθήσουν τη «Συναυλία θερινής νυκτός» που εδώ και δέκα χρόνια "ανοίγει" το καλοκαίρι.

Τη Φιλαρμονική της Βιέννης στη συναυλία, στην οποία θα παραβρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ και ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν με αρκετούς επίσημους από το εξωτερικό, θα διευθύνει ο 83χρονος διάσημος αρχιμουσικός, Λορέν Μααζέλ, ο οποίος εφέτος κλείνει ήδη 51 χρόνια συνεργασίας του με την φημισμένη βιεννέζικη ορχήστρα.

Η εκδήλωση στο πάρκο των πρώην ανακτόρων Σένμπρουν, θα μεταδοθεί απευθείας ή σε μαγνητοσκόπηση σε πάνω από 60 χώρες του κόσμου, σχεδόν σε ισάριθμες όπου μεταδίδεται η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης.

Τη συναυλία διοργανώνει εδώ και πέντε χρόνια η ίδια η Φιλαρμονική της Βιέννης, η οποία έχει υπογράψει σχετικά συμβόλαια για τα δικαιώματα μετάδοσής της ανά τον κόσμο, με τη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

Με την υπαίθρια και με δωρεάν είσοδο συναυλία αυτή, η ορχήστρα της Βιέννης ακολουθεί, σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της, Κλέμενς Χέλσμπεργκ, τους στόχους της πολιτιστικής πολιτικής της, να κάνει δυνατή την πρόσβαση ενός ευρύτερου κοινού στην κλασική μουσική, καθιερώνοντάς την και σε ένα χώρο πέραν του μέχρι τώρα κοινού της.

Ενώ την πρώτη χρονιά πραγματοποίησης της συναυλίας, πριν από δέκα χρόνια, αναμένονταν 25.000 επισκέπτες, τελικά προσήλθαν πάνω από 90.000 και πέρσι ο αριθμός τους ξεπέρασε τις 130.000, ενώ συνολικά στα προηγούμενα εννέα χρόνια πραγματοποίησή της, την παρακολούθησαν πολύ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία και η Συναυλία Θερινής Νυκτός αλληλοσυμπληρώνονται: η πρώτη παρουσιάζεται μέσα στο καταχείμωνο η δεύτερη στην αρχή του καλοκαιριού, πανάκριβα και δυσεύρετα τα εισιτήρια για την πρώτη, δωρεάν η δεύτερη, σχεδόν αποκλειστικά και μόνον έργα της μουσικής «δυναστείας» των Στράους στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία, ποικίλα και διαφόρων συνθετών, εκείνα που εκτελούνται στη Συναυλία στο Σένμπρουν, αλλά και οι δύο με τεράστια διεθνή απήχηση και προβολή της πρωτεύουσας της μουσικής, της Βιέννης.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών