Εφοδοι και για καρτέλ στη ζάχαρη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Εφοδοι και για καρτέλ στη ζάχαρη

19:57 | 18/5/13
Αιφνιδιαστικές εφόδους σε βιομηχανίες ζάχαρης σε πολλές χώρες της ΕΕ με στόχο την καταπολέμηση πρακτικών χειραγώγησης των τιμών πραγματοποίησαν μέσα στον Απρίλιο ειδικές ομάδες κρούσης της ΕΕ...

Η εν λόγω κίνηση εντάσσεται στον γενικότερο πόλεμο ενάντια στα καρτέλ που έχει κηρύξει το τελευταίο διάστημα η Κομισιόν.

Ανάλογες έρευνες έχουν άλλωστε ήδη γίνει σε πετρελαιοβιομηχανίες (BP, Shell, Statoil κ.α.), σε ζυθοποιίες καθώς και στα δίκτυα που ελέγχουν το εμπόριο προϊόντων όπως η μπανάνα και η γαρίδα. 

«Θα συνεχίσουμε να επιβλέπουμε από κοντά τις αγορές τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών. Η αποστολή να κρατήσουμε αυτές τις αγορές καθαρές από αθέμιτες πρακτικές που βλάπτουν τον ανταγωνισμό αποτελεί για εμάς λυδία λίθο», διακήρυξε χαρακτηριστικά προ ημερών ο Χοακίν Αλμούνια, που κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν καθώς και του επιτρόπου που είναι αρμόδιος για τον Ανταγωνισμό. 

Συγκεκριμένα αναφορικά με τη ζάχαρη, αξίζει να σημειωθεί πως Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και Πολωνία ξεχωρίζουν ως οι μεγαλύτερες παραγωγοί της ΕΕ, ενώ μεταξύ των εταιρειών στις οποίες έγινε έφοδος ήταν και η γερμανική Sudzucker AG, η μεγαλύτερη βιομηχανία ζάχαρης στην Ευρώπη.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών