Κουράκης: Μαθητές και γονείς να αγκαλιάσουν τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κουράκης: Μαθητές και γονείς να αγκαλιάσουν τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

23:03 | 9/9/13
Μήνυμα σε μαθητές και γονείς να αγκαλιάσουν τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών έστειλε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο...

«Είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι γονείς και μαθητές θα αγκαλιάσουν αυτές τις κινητοποιήσεις γιατί το μέτωπο ενάντια σε αυτή την κυβέρνηση, που ξεθεμελιώνει ότι έχει μείνει πρέπει να φύγει μια ώρα αρχύτερα» είπε ο βουλευτής και προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί του συνόλου του νομοσχεδίου.

Κατά την έναρξη της συζήτησης στο β’ θερινό τμήμα της Βουλής ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι ταξικό, υπηρετεί μνημονιακές απαιτήσεις και ενισχύει την ιδιωτική παραπαιδεία.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Κουράκης, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο που θα έχει πυρήνα την υποχρεωτική εκπαίδευση μέχρι το Λύκειο ενώ σημείωσε ότι μέχρι να προχωρήσει στις αλλαγές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα όπως είναι σήμερα –πριν από τις αλλαγές- ενώ θα επαναφέρει και όλους τους εκπαιδευτικούς.

«Οι απομακρύνσεις των εκπαιδευτικών θα έπρεπε να ανακληθούν και καταθέτουμε τροπολογία. Δεν τις αναγνωρίζουμε αυτές τις απομακρύνσεις» κατέληξε ο κ. Κουράκης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ΟΛΜΕ δημοσιοποίησε ανοιχτές επιστολές προς γονείς και μαθητές, καλώντας τους γονείς σε συστράτευση «στον αγώνα για το δημόσιο σχολείο που θα χωράει όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς» και εξηγώντας στους μαθητές τα κίνητρά τους για πιθανές κινητοποιήσεις.

Αναγκαίες χαρακτήρισε τις αλλαγές στην εκπαίδευση και που επιφέρει το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουράκης.

Για σφοδρή επίθεση στην καρδιά της εκπαίδευσης μίλησε η Σταυρούλα Ξουλίδου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι από τη μια «χτυπάει του εκπαιδευτικούς και μετά τους μαθητές» και πρόσθεσε ότι με το επίμαχο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, η κυβέρνηση δείχνει την πόρτα εξόδου σε πολλούς μαθητές.

Κατά του νομοσχεδίου τάσσεται και η Χρυσή Αυγή, ο εισηγητής της οποίας, Αρτέμης Ματθαιόπουλος μίλησε για ένα νομοσχέδιο κενού περιεχομένου και άνευ ουσίας.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών