Σύροι αντικαθεστωτικοί: Ψέματα οι προτάσεις Ρωσίας και Δαμασκού | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σύροι αντικαθεστωτικοί: Ψέματα οι προτάσεις Ρωσίας και Δαμασκού

22:58 | 9/9/13
Κατηγορίες κατά του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αλλά και της Ρωσίας ότι ψεύδονται όσον αφορά την πρόταση της Μόσχας να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας εξαπέλυσε την Δευτέρα ο ηγέτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, Σελίμ Ιντρίς...

«Κάνουμε έκκληση για πλήγματα (σ.σ. εκ μέρους της Δύσης στη Συρία) και προειδοποιούμε τη διεθνή κοινότητα ότι το καθεστώς λέει ψέματα και ότι δάσκαλός του είναι ο ψεύτης Πούτιν», τόνισε ο κ. Ιντρίς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

«Τέχνασμα» χαρακτήρισε από την πλευρά του τη ρωσική πρόταση και ο Λουάι Μόκνταντ, ο πολιτικός συντονιστής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

«Απορρίπτουμε τις υποσχέσεις αυτού του συριακού καθεστώτος, το οποίο εκτοξεύει ψέματα. Πιστεύουμε ότι το συριακό καθεστώς προσπαθεί να κερδίσει χρόνο (...) τώρα που αισθάνεται διεθνή πίεση», σημείωσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν την Δευτέρα πως θα εξετάσουν ενδελεχώς την πρόταση της Ρωσίας.

Το ενδεχόμενο κατάθεσης μίας παραπλήσιας πρότασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έγειρε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Μπαν Κι-μουν.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών