Σε πορεία ανάκαμψης η βρετανική οικονομία, λέει ο Τζορτζ Όσμπορν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σε πορεία ανάκαμψης η βρετανική οικονομία, λέει ο Τζορτζ Όσμπορν

17:10 | 9/9/13
Η βρετανική οικονομία «στρίβει τη γωνία» επιδεικνύοντας «δειλά σημάδια ισορροπημένης, ευρείας βάσεως και βιώσιμης ανάκαμψης», είπε σε ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν. Σημείωσε πάντως ότι η ανάκαμψη αυτή είναι ακόμα στα πρώτα στάδια και ότι εξακολουθούν να υφίστανται πολλοί κίνδυνοι...

Κατά τον κ. Όσμπορν, οι θετικότερες αναφορές για την πορεία της οικονομίας που συνοδεύουν τους τελευταίους μήνες έχουν θέσει με τρόπο αποφασιστικό τέλος στις ερωτήσεις για την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει ο ίδιος. Σημείωσε ότι διαψεύδονται όσοι έλεγαν ότι ο χαμηλότερος του επιθυμητού ρυθμός ανάπτυξης οφείλεται στη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης συνασπισμού, καθώς δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί η οικονομία έχει θετικό πρόσημο ανάπτυξης το τελευταίο εξάμηνο. Αντίθετα, έκανε λόγο για επιρροή εξωτερικών παραγόντων, όπως η κρίση στην ευρωζώνη.

Η ομιλία του υπουργού Οικονομικών πραγματοποιήθηκε μετά από τη δημοσιοποίηση αναθεωρημένων στοιχείων που δείχνουν ότι η βρετανική οικονομία είχε ρυθμό ανάπτυξης 0,7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ρυθμό ανάπτυξης 1% κατά το τρέχον τρίτο τρίμηνο. Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα ο ΟΟΣΑ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας για φέτος από το 0,8% στο 1,5%.

Οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης απέρριψαν εκ νέου τον ισχυρισμό ότι η ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική είναι σωστή, κάνοντας λόγο για μειωμένη οικονομική δύναμη για τα περισσότερα νοικοκυριά και για μακροπρόθεσμη ζημιά στην οικονομία μετά από τρία χρόνια στασιμότητας. Στελέχη του κόμματος κατηγόρησαν τον κ. Όσμπορν για «απεγνωσμένη απόπειρα να ξαναγράψει την ιστορία».

Ο ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ αναμένεται να πει στο συνέδριο των συνδικαλιστικών οργανώσεων ότι ο υπουργός Οικονομικών αποδεικνύει πως δεν έχει επαφή με τη μέση οικογένεια από τη στιγμή που αυτοσυγχαίρεται για την κατάσταση της οικονομίας.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών