Αίγυπτος: Ισλαμιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Κάιρο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αίγυπτος: Ισλαμιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Κάιρο

12:34 | 24/1/14
Οργάνωση τζιχαντιστών που δηλώνει ότι εμπνέεται από την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις νωρίς το πρωί εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στο Κάιρο...

"Η έκρηξη σημειώθηκε κατά των άπιστων και τυραννικών δυνάμεων ασφαλείας", δήλωσε η οργάνωση Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες, που έχει τη βάση της στη χερσόνησο του Σινά, στο Twitter.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατηγορούνται από τους υποστηρικτές του αποπεμφθέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι για τις επιχειρήσεις καταστολής σε βάρος τους.

Σημειώνεται ότι έξω από αστυνομικό τμήμα σημειώθηκε και τρίτη έκρηξη, λίγες ώρες μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και μια δεύτερη έκρηξη στην πρωτεύουσα κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Η ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στη γειτονιά Ταλμπέγια στη Γκίζα, μια μεγάλη περιοχή στην περιφέρεια του Καΐρου, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών