Απειλές Ερντογάν πως θα αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς της αντιπολίτευσης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Απειλές Ερντογάν πως θα αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς της αντιπολίτευσης

20:39 | 24/1/14
Νέα διάσταση στην πολιτική κρίση που ταλανίζει την Τουρκία έδωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση πως είναι έτοιμος να δημοσιοποιήσει φάκελο με καταγγελίες για διαφθορά σε βάρος του υποψηφίου της για τη δημαρχεία της Κωνσταντινούπολης, μία από τις σημαντικότερες θέσεις που θα κριθούν στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου.

«Σας δίνω [προθεσμία] ως την Κυριακή, αν δεν αποκαλύψετε εσείς τον φάκελο διαφθοράς για τον υποψήφιο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, τότε θα το κάνω εγώ». Ο τούρκος πρωθυπουργός δεν αποσαφήνισε το περιεχόμενο του επίμαχου φακέλου.

Σκληρή ήταν η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον αντιπρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Χαλούκ Κος να προσκαλεί τον κ. Ερντογάν να κάνει πράξη την απειλή του.

«Κανείς δεν σε σταματά. Οι δυνάμεις ασφαλείας, το δικαστικό σώμα και η αστυνομία σου ανήκουν. Το CHP είναι εδώ, ο υποψήφιός μας [Μουσταφά] Σαριγκούλ είναι εδώ, αποκάλυψε ότι ξέρεις», σχολίασε ο κ. Κος.

«Φέρε ό,τι έχεις. Είναι ο εκβιασμός κατάλληλος για έναν πρωθυπουργό; Το CHP δεν έχει ποτέ λυγίσει μπροστά σε νταήδες. Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω», συμπλήρωσε.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών