Επίθεση Κασιδιάρη σε Αθανασίου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Επίθεση Κασιδιάρη σε Αθανασίου

13:55 | 24/1/14
Για «στημένη δίωξη» και την «πιο άθλια σκευωρία» στη σύγχρονη πολιτική ζωή της Ελλάδος, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, σε ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, με αφορμή τις προφυλακίσεις συναδέλφων του βουλευτών.

«Δεν έχουμε τεκμήριο αθωότητας, ούτε στοιχεία παρά μόνο πολιτικές εντολές. Οι ανακρίτριες έχουν προχωρήσει σε εντολή κράτησης χωρίς στοιχεία», είπε, σημειώνοντας πως υποστηρίζουν ότι για να προφυλακιστούν αρκούν οι πύρινοι λόγοι στη Βουλή…

«Έχετε εξευτελίσει κάθε έννοια θεσμού και Δικαιοσύνης», είπε, σημειώνοντας ότι η ανακρίτρια απέκρυψε ότι ο σύζυγός της είναι ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ και ο αδελφός του θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Πρεβέζης με τη ΔΗΜΑΡ.

«Κατανοώ την ανάγκη να δημιουργήσετε εντυπώσεις λόγω της δύσκολης θέσης του κόμματός σας», απάντησε ο κ. Αθανασίου, σημειώνοντας την προσπάθεια του βουλευτή να δείξει ότι τους καταδιώκουν…

«Η Δημοκρατία δεν έχει άλλη επιλογή από το να αντιμετωπίσει τους αρνητές της με τα μέσα που διαθέτει», ξεκαθάρισε.

Απαντώντας για την κ. Κλάπα, υποστήριξε ότι μετατέθηκε νομότυπα στο εφετείο το 2012 πριν ανακύψει άλλο ζήτημα, πράγμα που έκανε ο Άρειος Πάγος και όχι η Δικαιοσύνη, με την μετάβαση να εγκρίνεται λίγο μετά τις εκλογές και πριν αναλάβει ο Αντώνης Ρουπακιώτης το υπουργείο.

Για τον τελευταίο μάλιστα, υποστήριξε ότι ακόμα και εκείνος να ήταν, έχει δείξει ότι σέβεται τη Δικαιοσύνη και τους Θεσμούς της. «Ο Αρειος Πάγος κρίνει τυπολατρικά για τις μεταθέσεις. Δεν έγινε καμία εύνοια ούτε εξαίρεση εκφράστηκε για την κ.Κλάπα», είπε.

«Εκτός και αν θεωρείτε ότι από το 2012 υπήρχε σχέδιο δίωξής σας», πρόσθεσε, προκαλώντας μάλιστα τον βουλευτή να προσκομίσει έστω και στοιχειώδεις αποδείξεις για να δείξει ότι υπάρχει.

Χαρακτήρισε έντιμη και ικανή την δικαστή, ενώ για το θέμα των λαθών στις ημερομηνίες που έχουν γίνει στα εντάλματα, είπε πως είναι ανθρώπινα και πως παλεύουν να τα διορθώσουν.

«Πρώτα γνωμοδοτεί ο εισαγγελέας και μετά αποφασίζει ο ανακριτής. Αποτελεί λάθος εκ παραδρομής», είπε, «πιστεύετε ότι αν εξυφαίναμε σχέδιο εξόντωσής σας πολιτικοί και Δικαιοσύνη θα κάναμε ένα τέτοιο λάθος; Πιστεύετε ότι είμαστε κουτοί;».

«Ασφαλώς και θεωρώ ότι είστε κουτοί. Το κάνατε. Δεν είναι ένα ανθρώπινο σφάλμα αλλά τρία πανοιμοιότυπα», είπε, κάνοντας λόγο για «σκευωρία» και όχι λάθος, επαναφέροντας το γνωστό από παλιά προσωπείο της Χρυσής Αυγής που αρέσκεται σε ύβρεις και προσβολές.

«Έχουμε κάνει μήνυση και να τρέξει με τους ίδιους ρυθμούς. Η κουταμάρα και η ανοησία που σας διακατέχει είναι υπαρκτή», είπε, σημειώνοντας ότι δεν είπε πως η μετάθεση της ανακρίτριας έγινε επειδή ήταν ΔΗΜΑΡ.

«Εσύ, υπουργέ, είσαι γνωστός άνθρωπος στη Δικαιοσύνη. Είναι γνωστή η σχέση σου με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου», είπε, απευθυνόμενος στον ενικό στον υπουργό και ρωτώντας ρητορικά εφόσον δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, τι δουλειά είχε να τηλεφωνήσει στην κ.Τσάμη και να παρέμβει.

«Απαιτώ να γίνει άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου», είπε ο κ.Κασιδιάρης, απειλώντας ότι θα αποδείξει πως η υπόθεση είναι κακοστημένη, αφού όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης κατεξευτέλισε τους θεσμούς, με τους συγχωριανούς του να Γκουτζαμάνη και Βουρλιώτη να συνεδριάζουν και να αποφασίζουν να διακοπεί η χρηματοδότηση λόγω των διώξεων χωρίς να έχουν ασκηθεί.

Χαρακτήρισε ακόμα «κόμμα της προδοσίας» τη ΝΔ. «Μη μιλάτε για Δημοκρατία γιατί την έχετε καταλύσει. Λειτουργείτε την Βουλή με 294 βουλευτές», είπε, κάνοντας λόγο για «μνημονιακή χούντα».

Ότι δεν τον ενδιαφέρει τι ψηφίζει η κ. Κλάπα ή πού ανήκει ο σύζυγός της, είπε ο κ. Αθανασίου, τονίζοντας ότι τον ενδιαφέρει η τιμιότητα και η επιστημοσύνη του καθενός και το να κάνει καλά τη δουλειά της.

«Η κυρία Κλάπα δεν ορίστηκε από μένα. Αν θεωρείτε σκόπιμο οι υπουργοί να ζητούν πιστοποιητικά φρονημάτων να μας το πείτε. Όσα προσάπτετε στη Δικαιοσύνη είναι τόσο βάσιμα όσο αυτά που μου απευθύνετε. Διακινείτε ότι τάχα φοβάμαι να έρθω στη Βουλή και ότι τάχα σας αποφεύγω. Προτιμήσατε την προσφιλή τακτική του κόμματός σας “πέτα λάσπη, κάτι θα μείνει”», είπε.

Σημείωσε ότι βρίσκονται στην Ολομέλεια της Βουλής και έκανε λόγο για «ιερή» αίθουσα, συμβουλεύοντάς τον να σκεφτεί ποιο είναι το καθήκον του ως εκπρόσωπος του έθνους.

«Η κ.Γκουτζαμάνη δεν επελέγη επειδή ήταν από την Μυτιλήνη. Δεν παραβίασε την επετηρίδα», είπε, παραδεχόμενος πάντως ότι επικοινωνεί και επικοινώνησε εκείνη την ημέρα για να ζητήσει όμως ενημέρωση και όχι για να κάνει παρέμβαση…

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών