«Στο ίδιο δωμάτιο» για πρώτη φορά το Σάββατο συριακή κυβέρνηση και αντιπολίτευση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Στο ίδιο δωμάτιο» για πρώτη φορά το Σάββατο συριακή κυβέρνηση και αντιπολίτευση

21:56 | 24/1/14
«Στο ίδιο δωμάτιο» θα συναντηθούν για πρώτη φορά το Σάββατο αντιπροσωπείες της συριακής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Λακντάρ Μπραχίμι.

Η πρώτη απευθείας επαφή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ήταν κανονικά προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή, ωστόσο, σε μία ένδειξη της αβεβαιότητας που χαρακτηρίζει τη «Γενεύη 2», κ. Μπραχίμι χρειάστηκε δύο ημέρες σχεδόν αδιάκοπων, χωριστών επαφών με τις δύο πλευρές προκειμένου να τις πείσει να συναντηθούν.

«Θα συναντηθούμε αύριο. Ελπίζω πως θα είναι μία καλή αρχή, και πως θα συνεχίσουμε έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μπραχίμι.

Η εν λόγω επιτυχία ήλθε ώρες αφότου η αποστολή του καθεστώτος Άσαντ προειδοποίησε πως προτίθεται να αποχωρήσει από τη διαπραγμάτευση εάν δεν υπάρξει μία σοβαρή συνάντηση έως το Σάββατο, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα.

Η «Γενεύη 2» είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για διπλωματικό τερματισμό της εμφύλιας σύρραξης που σπαράζει τη Συρία από τον Μάρτιο του 2011, έχοντας προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 130.000 ανθρώπων.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών