Ιταλία: Παραιτείται σήμερα ο Λέτα - Ρέντσι: Νέα κυβέρνηση για να βγούμε από το τέλμα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ιταλία: Παραιτείται σήμερα ο Λέτα - Ρέντσι: Νέα κυβέρνηση για να βγούμε από το τέλμα

08:43 | 14/2/14
Τίτλοι τέλους για την κυβέρνηση Λέτα στην Ιταλία μετά την απόφαση του 39χρονου ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος Μάταιο Ρέντσι να τον ανατρέψει και να τον διαδεχτεί ο ίδιος...

Ο κ. Ρέντσι απέσπασε με συντριπτική πλειοψηφία απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού κόμματος για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας της οποίας θα ηγηθεί ο ίδιος. Μετά την απόφαση αυτή, ο Λέτα ανακοίνωσε μεταβαίνει σήμερα Παρασκευή στον προεδρο Ναπολιτάνο να υποβάλλει επισήμως την παραίτηση του.

Ο κ. Ρέντσι, που θα είναι ο δεύτερος μη εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ιταλίας, εξελέγη πρόεδρος του Κόμματος στις αρχές Δεκεμβρίου διαδεχόμενος τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, είναι δήμαρχος Φλωρεντίας και υπόσχεται μεγάλες ανατροπές στην Ιταλία. Αρκετοί μάλιστα τον συγκρίνουν με τον Τόνι Μπλερ στα πρώτα του βήματα.

Την ανάγκη νέας ιταλικής κυβέρνησης εξέφρασε την Πέμπτη ο γραμματέας των Δημοκρατικών. «Χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση για να βγούμε από το τέλμα» τόνισε.

«Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για πρόωρες εκλογές, και για να γίνει αλλαγή στις πολιτικές χρειάζεται νέα κυβέρνηση. Έχουμε ευθύνη να αναλαμβάνουμε ρίσκα, αλλά και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας για ό,τι συμβαίνει. Η επιλογή νέας κυβέρνησης είναι ριψοκίνδυνη υπόθεση, αλλά έχει νόημα αν είναι να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, συνταγματικές και άλλες με ορίζοντα τις εκλογές του 2018» τόνισε.

«Ο Ναπολιτάνο είναι θεσμικός εγγυητής και φύλακας των θεσμών» δήλωσε ο Ρέντσι υπερασπιζόμενος τον πρόεδρο της ιταλικής δημοκρατίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο που αντιμετωπίζει κατηγορίες από τον Μπέπε Γκρίλο για παρεμβάσεις του στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Ο γραμματέας των Δημοκρατικών ζήτησε να αντικαταστήσει τον Ενρίκο Λέτα, ως επικεφαλής μιας νέας κυβέρνησης η θητεία της οποίας πρόκειται να διαρκέσει μέχρι το 2018. Η πρόταση του Ρέντσι έγινε αποδεκτή με 136 ψήφους υπέρ και 16 κατά..

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών