Νέα καταιγίδα στη Βρετανία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Νέα καταιγίδα στη Βρετανία

15:25 | 14/2/14
Νέα καταιγίδα πλήττει τη νοτιοδυτική Βρετανία, με σφοδρές βροχοπτώσεις που αναμένεται να συνεχιστούν έως την Κυριακή...

Εκτιμάται ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα πέσουν 3,5 εκατοστά βροχής.

Από τη νύχτα της Παρασκευής προβλέπονται νέοι ισχυροί άνεμοι, πιθανώς ταχύτητας έως και 130 χιλιομέτρων την ώρα, που θα επηρεάσουν κυρίως τη νότια Αγγλία.

Οι περιοχές που βρίσκονται στη χειρότερη θέση είναι αυτές που παραμένουν εδώ και εβδομάδες πλημμυρισμένες, στις κομητείες του Γκλόστερσιρ του Σόμερσετ, του Μπάρκσιρ και του Σάρεϊ. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει σε ισχύ 17 σοβαρές προειδοποιήσεις για νέες πλημμύρες.

Την ίδια ώρα σε ισχύ είναι εκατοντάδες άλλες λιγότερο σοβαρές προειδοποιήσεις και συναγερμοί για βροχές, ανέμους αλλά και για χιόνια στα βόρεια της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα παλέψει σε κάθε μέτωπο για να βοηθήσει τους πλημμυροπαθείς, διαβεβαιώνοντας ότι οι αρχές είναι στο πλευρό τους.

Παράλληλα, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα θα δωρίσει τροφή για ζώα και άλλες προμήθειες από τα βασιλικά κτήματα του Γουίνδσορ ώστε να ανακουφιστούν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες του Σόμερσετ. Οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι βρέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο χωριό Ντάτσετ του Σάρεϊ συμμετέχοντες στη στρατιωτική επιχείρηση διανομής αμμόσακων στους κατοίκους.

Από τα συνολικά 120.000 νοικοκυριά που είχαν διακοπή στην ηλεκτροδότηση μετά τη σφοδρότατη ανεμοθύελλα της Τετάρτης, 16.000 παραμένουν χωρίς ρεύμα. Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν κι στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και εκτιμούν ότι οι θύελλες που χαρακτηρίζουν το φετινό χειμώνα θα εκδηλωθούν ξανά τις επόμενες εβδομάδες, αλλά ενδεχομένως με μικρότερη ένταση και με μεγαλύτερα ενδιάμεσα διαστήματα ήπιων καιρικών συνθηκών.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών