Τουλάχιστον 15 νεκροί λόγω της φονικής κακοκαιρίας στις ανατολικές ΗΠΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τουλάχιστον 15 νεκροί λόγω της φονικής κακοκαιρίας στις ανατολικές ΗΠΑ

23:06 | 13/2/14
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, «καλύπτοντας» με χιόνι περιοχές από την Ουάσιγκτον ως το Κονέτικατ και αφήνοντας στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες σε πολλές περιοχές της ανατολικής ακτής, με εξαίρεση τη Νέα Υόρκη, όπου η λειτουργία των σχολείων προκάλεσε την αντίδραση γονέων και εκπαιδευτικών.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν 800.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν σήμερα Πέμπτη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ιδιαίτερα στις νοτιοανατολικές πολιτείες. Βασικά «θύματα» είναι η Νότια Καρολίνα, όπου καταγράφηκαν περισσότερες από 346.000 περιπτώσεις διακοπών, και η Τζόρτζια, όπου 230.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται χωρίς ρεύμα.

Περίπου 5.770 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας, ενώ ακόμα 1.235 είχαν καθυστερήσεις, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com.

Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 45 κομητείες της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνας.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών