Λαβρόφ: Απολύτως απαράδεκτες οι Δυτικές κυρώσεις | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Λαβρόφ: Απολύτως απαράδεκτες οι Δυτικές κυρώσεις

21:55 | 18/3/14
Τηλεφωνική συνομιλία σε έντονο ύφος είχαν το απόγευμα της Τρίτης οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας να σημειώνει πως οι Δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας είναι «απολύτως απαράδεκτες» και να προειδοποιεί πως θα υπάρξουν συνέπειες.

«Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. είναι απολύτως απαράδεκτες και δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες», διεμήνυσε ο κ. Λαβρόφ στον αμερικανό ομόλογό του, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, χωρίς όμως να αποσαφηνίζεται το είδος των αντιποίνων που εξετάζει η Ρωσία.

Τα σχόλια του κ. Λαβρόφ απηχούν τη θέση του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος νωρίτερα σημείωσε πως οι απόπειρες της Δύσης να φοβίσει τη Ρωσία θα αντιμετωπιστούν ως επιθετική πράξη που θα επιφέρει ρωσικά αντίποινα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κέρι επανέλαβε τη θέση της Ουάσιγκτον πως το δημοψήφισμα στην Κριμαία είναι «παράνομο», κάνοντας λόγο για μία απαράδεκτη κατάσταση.

«Συνεχίζουμε να ετοιμάζουμε νέες κυρώσεις και δεν έχουμε βγάλει καμία επιλογή από το τραπέζι», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα οι ΗΠΑ επέβαλαν στοχευμένες κυρώσεις σε βάρος επτά ρώσων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών