«Πάνε να περάσουν μέτρα που είναι τραγικά» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Πάνε να περάσουν μέτρα που είναι τραγικά»

13:47 | 18/3/14
Tις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον realfm...

«Εδω βλέπουμε ότι πάνε να περάσουν μέτρα τα οποία είναι τραγικά. Οι επιπτώσεις τους, ιδιαίτερα για τους εναπομείναντες εργαζόμενους σε αυτή τη χώρα είναι τραγικές», είπε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Αναφέρομαι στα ζητήματα και των ομαδικών απολύσεων αλλά κυρίως της κατάργησης του μέτρου των ωριμάνσεων καθώς και της δυνατότητας ενός μέρους των μακροχρόνια ανέργων να μπαίνουν στην αγορά εργασίας με τον κατώτατο μισθό».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί ένα μηχανισμό, ο οποίος ουσιαστικά τι κάνει; Επιφέρει το τελειωτικό “χτύπημα” στις εργασιακές σχέσεις, τα εισοδήματα των εργαζομένων».

«Πρόκειται», είπε, «για μια βίαιη έκφραση του σχεδίου εσωτερικής υποτίμησης που ζούμε τα τελευταία 3,5 χρόνια. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Καταλαβαίνετε ότι θα έχει επιπτώσεις στην αμέσως επόμενη φάση και στις συντάξεις».

«Ολοταχώς πηγαίνουμε σε μισθούς οι οποίοι θα αντιστοιχούν στις γειτονικές μας, βαλκανικές χώρες, έτσι όπως το είχαν προβλέψει ορισμένοι μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν μπαίναμε στο καθεστώς του Μνημονίου», ανέφερε.


Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε στον realfm:


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών