Πούτιν: Οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αποφασίσουν για τη μοίρα της Κριμαίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πούτιν: Οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αποφασίσουν για τη μοίρα της Κριμαίας

14:36 | 18/3/14
Σε μια λαμπρή τελετή που θύμισε τσαρική Ρωσία, ο ρώσος πρόεδρος υπέγραψε τη συνθήκη ανεξαρτησίας της Κριμαίας με τον πρωθυπουργό της δημοκρατίας Αξιόνοφ...

«Θα ήταν προδοσία να εγκαταλείψουμε την Κριμαία στα προβλήματά της. Εκεί είναι οι τάφοι της προγόνων μας. Οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αποφασίσουν για τη μοίρα της Κριμαίας» διαμήνυσε νωρίτερα στη ρωσική βουλή ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν δήλωσε νωρίτερα ότι κατανοεί γιατί οι Ουκρανοί πολίτες ήθελαν αλλαγή στην πλατεία Μεϊντάν, αλλά πρόσθεσε ότι «οι νέες δυνάμεις» έφεραν πραξικόπημα, όχι εκλογές στο Κίεβο.

«Οι ΗΠΑ λένε ότι το προηγούμενο του Κοσσυφοπεδίου είναι μια μοναδική περίπτωση, τότε γιατί νομίζουν ότι το καθεστώς της Κριμαίας δεν είναι μοναδικό;» διερωτήθηκε. «Δεν πρόκειται για δυο μέτρα και σταθμά αλλά για ξεκάθαρο κυνισμό» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας διεμήνυσε ότι η Σεβαστούπολη είναι ρωσικό οχυρό που φιλοξενεί το ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας και ότι η Ρωσία έχει ζωτικά συμφέροντα στην Κριμαία.

Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικό να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των εθνοτήτων στην Κριμαία, περιλαμβανομένων και των Τατάρων για τους οποίους ανέφερε ότι θα ληφθούν μέτρα για την πλήρη αποκατάσταση τους, και ότι τα ρωσικά, τα ταταρικά και τα ουκρανικά θα είναι αναγνωρισμένες επίσημες γλώσσες της χερσονήσου.

Το σχέδιο συνθήκης που εντάσσει την Κριμαία στη ρωσική επικράτεια ενέκρινε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ρωσίας..

Την αποκλεισμό της Ρωσίας από τη G8, την Ομάδα των 8 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά οικονομιών του πλανήτη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twittter.

"O (ρώσος) πρόεδρος είναι ακόμη προσκεκλημένος για (τη σύνοδο) τις 6 Ιουνίου, ωστόσο αποφασίσαμε να αναστείλουμε τη συμμετοχή της Ρωσίας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο γάλλος ΥΠΕΞ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών