Μαξίμου: Γυρίσαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μαξίμου: Γυρίσαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ

08:34 | 8/7/14
Σαφείς αποστάσεις από την πρόταση του προέδρου της Βουλής ο οποίος υποστήριξε πως οι προτάσεις των κομμάτων για δημοψήφισμα σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ» μπορούν να αθροιστούν, πήρε το Μαξίμου.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού έδειχναν να αιφνιδιάζονται από τις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής για ένα τόσο κομβικό θέμα. Μάλιστα ορισμένα κυβερνητικά στελέχη σημείωναν με νόημα πως «ο ρόλος του κ. Μεϊμαράκη είναι πλέον θεσμικός».

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα μπορούσαν να αθροιστούν οι υπογραφές των βουλευτών εφόσον σε όλες τις προτάσεις υπάρχει κοινό αίτημα. Θα μπορούσε μάλιστα να ανοίξει εκτάκτως η Ολομέλεια προκειμένου να γίνει η συζήτηση τώρα και όχι τον Οκτώβριο.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα γιατί να δώσει επιχειρήματα στην αντιπολίτευση να την κατηγορεί. Όμως όλα αυτά είναι προσωπικές μου απόψεις, ο χειρισμός του θέματος είναι απόφαση της κυβέρνησης» είπε ο πρόεδρος της Βουλής προκαλώντας εκνευρισμό στην κυβέρνηση.

Με τις απόψεις Μεϊμαράκη διαφώνησε ανοιχτά και ο κυβερνητικός εταίρος. «Πώς είναι δυνατόν να αθροίζονται οι απόψεις κάποιου που προσδιορίζεται πιο δεξιά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ;» τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας.

Στο Μαξίμου εκτιμούν πως δεν μπορούν να αθροιστούν οι υπογραφές μεταξύ των κομμάτων που θα καταθέσουν δικές τους προτάσεις καθώς δεν είναι ομοειδείς και προσθέτουν ότι μπορεί το θέμα να είναι η ενέργεια αλλά το διακύβευμα είναι διαφορετικό.

Παράλληλα συνομιλητές του Α. Σαμαρά υποστηρίζουν πως για ακόμα μία φορά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο κενό καθώς τα κόμματα ουσιαστικά γύρισαν την πλάτη - εκτός των ΑΝΕΛ - στην πρόταση της Κουμουνδούρου για την δημιουργία ενός αντικυβερνητικού μετώπου καθώς κατέθεσαν δικές τους προτάσεις.

Οι ίδιες πηγές αναρωτιούνται τι θα γίνει στην περίπτωση που είναι ίδιες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΑ, θα επιμείνει στην πρότασή του το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όπως λένε στην κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξουν διαχωρισμοί στις ομοειδείς προτάσεις.

Στην κυβέρνηση υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους 120 βουλευτές και η πρόταση του δεν θα έχει κανένα πολιτικό αντίκτυπο όπως συνέβη με την πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής αλλά και με το προεκλογικό σύνθημα περί ανατροπής της κυβέρνησης.

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών