«Μύλος» στο ΠΑΣΟΚ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Μύλος» στο ΠΑΣΟΚ

09:18 | 8/7/14
Η εσωστρέφεια δεν έχει τέλος στο ΠΑΣΟΚ καθώς σε ακόμη μία συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου δεν έλειψαν τα συντροφικά μαχαιρώματα, οι αιχμές και αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών.

Ο Ευ. Βενιζέλος προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες αλλά το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος είναι ιδιαιτέρως βαρύ, ενώ η «Ελιά» διχάζει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή για τη νέα αντιπαράθεση ήταν αν το συνέδριο του Φθινοπώρου ήταν του ΠΑΣΟΚ ή της Ελιάς. Με δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά το τέλος του πολιτικού συμβουλίου είπε ότι αποφασίστηκε ομόφωνα να είναι της ευρύτερης παράταξης.

Η εισήγηση Βενιζέλου

Ωστόσο αρκετά κορυφαία στελέχη όπως η Φ. Γεννηματά υποστήριξε ότι το εγχείρημα της Ελιάς απέτυχε.

Φ. Γεννηματά: «Δεν μπορεί να χωρίζονται τα στελέχη σε αυτούς που θέλουν καθαρό ΠΑΣΟΚ και σε όσους στηρίζουν την Ελιά. Όταν βγάζει μάτι ότι η Ελιά δεν μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο που θέλουμε. Δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό αυτόνομο πόλο στην Κεντροαριστερά που δεν θα είναι συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθυνθήκαμε σε κόμματα και κάναμε συγκόλληση αποκομμάτων» τόνισε η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Παράλληλα η Φ. Γεννηματά άφησε αιχμές εναντίον της Ευ. Χριστοφιλοπούλου και του Ο. Κωνσταντινόπουλου λέγοντας ότι όλοι πρέπει να σέβονται τη θεσμική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ και ότι όταν υπάρχει ασάφεια θέσεων και αδράνεια πολιτικής είναι μεν θεμιτή η αγωνία των στελεχών αλλά όταν πηγαίνει πέρα από τη θεσμική λειτουργία αναδεικνύει ρόλους, πρόσωπα και διασπαστικές λογικές.

Μ. Καρχιμάκης: «Όλη αυτή η συζήτηση περί Ελιάς δεν μπορεί να οδηγεί στην απαξίωση του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να διαλύεται ένα ιστορικό κίνημα στο όνομα μιας ψευδαίσθησης που λέγεται Ελιά».

Κυρ. Πιερρακάκης: «Από τότε που είπε ο Πάγκαλος ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν 7-8 πρωθυπουργήσιμοι - μια φράση που στοίχειωσε τον χώρο - πήγαμε στους 20 αρχηγήσιμους. Έχουμε φτάσει σε ένα ιστορικό κύκλο που φέρεται να διεκδικεί την ηγεσία ο Χιούι, ο Ντιούι και ο Λιούι».

Θ. Μωραΐτης: «Ανοιχτό ιδρυτικό συνέδριο στο οποίο θα συζητηθούν τα πάντα από την αρχή, οι θέσεις, η στρατηγική και η ηγετική ομάδα».

Π. Κουκουλόπουλος: «Ερίζαμε για το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ στην ουσία θέσαμε ένα δίλημμα για την προοδευτική σταθερότητα στη χώρα, ο κόσμος το επιβράβευσε και αυτό ήταν που μας κράτησε όρθιους».

Κ. Σκανδαλίδης: «Το γαϊτανάκι ΠΑΣΟΚ ή Ελιά μπορεί να αποβεί ολέθριο, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος οριστικής διάσπασης του ΠΑΣΟΚ. Από την αρχή πήρα θέση: και ΠΑΣΟΚ και Ελιά. Δεν υπάρχει προοδευτικός δρόμος και έξοδος από την κρίση χωρίς βαθιά πολιτική μεταρρύθμιση και αλλαγή μνημονιακής συνταγής».

Τ. Αντωνίου προς Ανδρουλάκη: «Είσαι prime time γραμματέας»

Εκτός από την αντιπαράθεση για την Ελιά έντονη ήταν η επίθεση που δέχθηκε ο Ν. Ανδρουλάκης από την Τ. Αντωνίου η οποία ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα, ο οποίος έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Τ. Αντωνίου: «Δεν μπορεί να είσαι γραμματέας prime time. Δεν μπορείς να ανακοινώνεις την απόφασή σου να παραμείνεις γραμματέας στα ΜΜΕ και όχι στο πολιτικό συμβούλιο».

Ν. Ανδρουλάκης: «Θα εκφράζομαι όπως θέλω και θα μιλάω όπου πρέπει».

Τ. Αντωνίου: «Νίκο, δεν μπορείς να βάζεις ασυμβίβαστα για τους άλλους και να μην τα τηρείς για τον εαυτό σου».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών